maandag 9 juli 2012

Over knippen...

Ja, en als Jan niet in zicht is groeien de heggen hier toch écht uit hun voegen... Het is zelfs zó erg dat de planten eronder uit het zicht verdwijnen. Dus ik moet het toch zelf opknappen ben ik bang.

Vanochtend ben ik even bij mijn ouders langs geweest om daar een lichtere heggenschaar op te halen. Er lág er hier wel eentje in de schuur hoor, maar daar krijg ik ongetwijfeld problemen met mijn schouders en rug van. Wat was dát ding zwaar zeg! En dan moet je 'm ook nog een beetje boven je macht houden.... Nee, dat ga ik dus niet doen.

Laat het vanmiddag nou zomaar droog zijn hier! Dus het verlengsnoer erbij en óp naar heg nummer 1. Om de voortuin heen. Die was nog niet zo lang geleden geknipt met de hand, dus een kwestie van bijwerken. Ging me lekker af! Dat beloofde wat...

De tweede heg was de heg om de tuin naast ons huis. Ging goed hoor, maar ik begon al te merken dat mijn handen gingen beven. Dat had ik vaker met klussen waarbij spierkracht nodig was, zoals met een bladblazer. Met als gevolg dat als ik iemand de haren moet knippen die dag dat niet meer gaat. En nu staat mijn agenda bommetje vol met kennissen en familie die graag de drie weken dat ik weg ben de haren naar de zin willen hebben dus oppassen geblazen!

Schaar aan de kant, morgen is er weer een dag. Ik heb geen keus. De bladeren nog even aangeveegd. Was eigenlijk Junior's klus maar die moet nog bijkomen van een nachtje doorhalen bij een vriend. Vanavond op tijd erin en dan hoop ik morgen een fitte hulp te hebben.


Hier knipte ik alleen eventjes de kopse kant v.d. heg. Kun je weer normaal over het trottoir voorlangs : ) 

Als je goed kijkt zie je hier ook zo'n actie... Voor de auto. Ook om droog over het pad te kunnen...

Maar zó lijkt het toch al bést mooi, niet dan??

En nu kijk ik tegen een mooi geknipte heg aan als ik vanuit de voorkamer naar buiten kijk. De achterkant van de zijheg moet nog, maar alles op z'n tijd. Proberen accepteren dat het niet anders is, is voor mij het tover "woord". Een stukje heg per dag, zullen we het maar noemen ; ))
14 opmerkingen:

 1. Nou, op die laatste foto ziet het er toch keurig strak uit! Morgen gewoon weer een dag. En als al je bezoek dan wel mooi geknipt wordt, zullen ze een stukje niet-geknipte heg vast niet erg vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet alles op een dag willen is het motto dan toch? Op die laatste foto ziet het er strak uit hoor.Wat knippen betreft mis ik die 8 meter heg niet die ik vaak zelf deed het de heggenschaar,liep ik dagen met spierpijn en bibberende handen en armen .Maar het knapt er zo lekker van op!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is weer eens wat anders dan een kastje per dag! Strak hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Netjes! daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit! Hier moet de taxus nog ....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's mooi strak-Truud. Alle buxeshaagjes hier wachten op manlief-heet dat delegeren??? Keulen en Aken zijn ook niet in één dag...succes morgen-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Elke dag een stukje maakt ook een heel!
  Rustig aan hoor, en morgen kan jr. je toch lekker weer helpen? Dat stukje naar de straat toe ziet er wel heel erg mooi uit. Dat motiveert wel weer natuurlijk...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zou trouwens wel prachtig zijn als je met ´pino´ naar Engeland zou kunnen...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt al aardig je best gedaan,Trudy.
  En je moet maar denken :
  Rome is ook niet in een dag gebouwd.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelijk heb je! De heg knippen is zwaar fysiek werk, en feitelijk geeft je lichaam duidelijk aan wanneer het genoeg is geweest. Ik heb het tuinieren ook in stukjes gehakt: elke week 60 minuten met de kookwekker.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is dat toch altijd een klus hé. Daar moet je echt even de tijd voor nemen. Het kortwieken gaat wel, maar het opruimen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jij bent goed bezig geweest vandaag, ziet er weer op en top uit!! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het er prachtig uitzien. Ook je witte huis met grijs accenten vind ik prachtig uitzien.

  En elke dag een beetje is toch ook goed. Het resultaat is goed te zien en het is toch ècht geen licht klusje ook!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...