zondag 26 augustus 2012

Als we dat maar weer gehad hebben...

Elk jaar eind augustus is het weer raak hier in het dorp.... de kermis. Nou da's totaal niet aan mij besteed.

Drukke muziek, heel veel mensen en vooral veel drank en geschreeuw (later op de avond dan). Vroeger, zo'n 30 jaar geleden vond ik het helemaal leuk. Nu niet meer.

Toen de kinderen nog klein waren moesten we wel. Naar het marktplein de kermis een bezoekje brengen. In de Calypso, de botsauto's en de Cake-walk. Om daarna toch blij te zijn daar weer een jaartje vanaf te zijn. Pfff, gelukkig hoeft dat nu niet meer.

Of ze nu zelf gaan? Nee, ook de kids geven niets om het dorpsgeweld in dit weekend. Ze zijn meer van feestjes buiten het dorp. En dan eigenlijk nog het liefst in de stad. (De meisjes dan hè, Junior heeft het allemaal nog niet zo ontdekt...).

Maar dán vader. Hij is as I write op stap. Elk jaar komt zwager hem op zondagavond ophalen. Daar ontmoet ie andere dorpsgenoten en ook oud- dorpsgenoten. Op deze avond is het echt voor de insiders, vandaar. Om dan om een uurtje of half 2 thuis te komen. Waarna hij in een diepe (niet geheel snurkloze) slaap valt (hoe kan het ook anders...).

Hopelijk hoort hij dan de wekker 's ochtends vroeg. Die gaat écht vroeg want morgen is het weer tijd voor de vogelwei. Eerst in optocht naar de wei, waar om een uurtje of half 10 het eerst biertje achterover wordt geslagen. Best een beetje vies hoor, vertrouwde ie me toe, maar de volgende smaakt al beter...

Elk jaar vind ik het weer spannend. Stel je toch voor dat ie de vogel eraf schiet. Dan ben je veroordeelt tot een ritje in de koets door het dorp, ook als vrouw van de koning. Ooit was mijn schoonzus (van die zwager van vanavond) de pineut, en dat vond ze niet zo geweldig, kan ik je toevertrouwen...Dit is een plaatje van een voorafgaand jaar...


Dus duimen jullie stiekem voor mij? Dat hij op z'n minst een beestje slecht schiet na zoveel biertjes? Zodat ik morgen, na een rustig dagje thuis niet nog op pad hoef??

Begrijp me goed hoor, ik gun Jan dit feest van harte. Eens in het jaar gaat ie uit z'n dak en ik zorg voor een pan soep of iets dergelijks. Zodat hij na het eten morgen lekker kan gaan slapen (neee niet op de bank, ga maar ff naar boven...) om dan 's avonds zich weer vrolijk in het feestgedruis te mengen. Ieder zijn meug!!!

19 opmerkingen:

 1. Haha ik ga voor je duimen hoor. Ik ben ook eens uitgekozen voor hofdame voor aan de arm van de prins. Nou dacht het niet he! Hopelijk geniet hij er van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee joh, ik zie jou al helemaal zitten in die koets ;-)
  Zou voor mij ook helemaal niks zijn hoor!
  Hoop voor Jan dat ie een geweldige dag heeft, maar zo mis schiet als het maar kan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik hoop voor je dat hij misschiet haha. Zie nog het gezicht voor me van een dorpsgenoot toen haar man 't laatste stukje wegschoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte! Dit is ook helemaal niets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik duim mee hoor! zulke festiviteiten zijn ook aan mij niet besteed! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :-) hier heeft oudste puberzoon ook ietwat last van zn ehm kermisgriepje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha die mannen worden nooit echt volwassen he.Wat dacht betreft zullen we ze nooit snappen. Heel eerlijk gezegd zou ik toch wel moeten lachen als jij zo een ritje zou moeten maken. Gemeen he. fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Afgelopen zaterdagmiddag begonnen hè?
  Ga je nog schrijven over de huiszwaluwtil? Volgens mij hadden jullie die toch ook bij huis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh tsja... geloof het wel ja. Trouwens ik heb geen idee waar die til gaat komen. Kom ik vast nog achter...

   Verwijderen
 9. En... ritje bespaard gebleven en alles weer uitgeslapen en nuchter of...? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ritje bespaard, dat gelukkig wel... En ook geslapen inmiddels. Op het moment zit hij z´n avondeten naar binnen te werken en daarna gaat ie nog ff terug... het duurt nog tot vannacht, vandaar : (

   Verwijderen
 10. Haha ik duim voor je dat hij misschiet, kan me er alles bij voorstellen hoe je je voelt! Ik houd ook niet van die drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hopelijk voor jou schiet Jan hartstikke mis.;-) En wel lief hoor van je datje hem dit even lekker doorzakken op de kermis zo gunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed van jou dat je jouw Jan zo de ruimte geeft om zich in het feestgedruis te storen. Ik hoop dat hij er flink naast heeft geschoten!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dankjewel voor al je lieve reactie's op mijn blog. Ik blijf je zeker volgen. liefs Vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je stopt. Je maakte veel los in Blogland.Ik hoop toch in de toekomst nog eens te horen of het goed gaat met jullie. Dat kan natuurlijk ook altijd via seealadybird@gmail.com. Het ga je goed meid!!

   Verwijderen
  2. Dankjewel Trudy voor jou ook het allerbeste en ik zal af en toe laten weten hoe het gaat!

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...