donderdag 16 augustus 2012

Hoezo met grotere kinderen ben je minder druk??

Ik kreeg laatst van iemand uit de familie de opmerking dat onze kinderen, nu ze groter zijn, veel minder tijd van ons nodig hebben. Oh ja??

Nou, dat bleek deze vakantie maar weer... De meisjes boekten allebei een vakantie naar Kroatië. Van tevoren moet er natuurlijk ingepakt worden en spullen gehaald. Nee dat hoef ik niet voor ze te doen, maar ongemerkt worden je dingen gevraagd en schieten je dingen te binnen die misschien ook nog wel handig zijn. Dus help je daarmee. En of we weg konden brengen/op konden halen naar vertrek- en aankomstpunt. Natuurlijk doe je dat. 't Is tenslotte toch je kind die op vakantie gaat!

Fleur deed nog recreatiewerk. Ze zou met het openbaar vervoer gaan. Maar toen ze er (met 4 tassen) achter kwam dat ze 4 keer over moest stappen en daar nauwelijks tijd voor zou hebben... Jan bracht haar naar de camping. En tussendoor gingen we ook nog even. Om haar vervolgens weer op te halen.

Mirte is nu naar de UIT. De introductie van de Universiteit Utrecht. Fleur's was hangt nu te drogen op 2 rekken en de droogmolen (ze kwam gisteren terug uit Kroatië), morgen komt Mirte's lading, dan is zij weer thuis.
En oh ja. Vanmiddag moeten we met Jan even kijken naar zijn nieuwe school. Met de trein, hij moet daar even aan wennen, vandaar. Dan met de fiets (die Jan vanochtend al meenam in de bus naar z'n werk, hij gaat vanuit daar) om even te kijken hoe de laatste 2 km. fietsen naar school gaat. Je moet de weg maar weten...

Volgende week maandag begint Jan's school dan weer. Fleur is dan nog een weekje thuis (ze zei het één en ander toch maar af...) maar de week daarop gaat Fleur even vrolijk nog een paar daagjes met vriendinnen naar Antwerpen. Je zal maar zoveel vriendinnen hebben die met je op vakantie willen...

Dus niet druk met grote kinderen?? An me hoela! Natuurlijk is het ánders druk, dat wel. Maar maak me nu alsjeblieft niet wijs dat je na hun 16de ze compleet los kunt laten!

Ik moet er wel bij zeggen dat ik ook niet anders zou willen. Doordat wij betrokken zijn bij onze kinderen betrekken ze ons ook bij hun wel en wee. En dat is me héél veel waard, kan ik je wel vertellen. Meer dan menig vrij uurtje voor mezelf. Die komen vast en zeker later wel! Of toch niet : o

10 opmerkingen:

 1. En ik maar denken dat ik over een paar jaar eindelijk een beetje meer rust heb... weer een illussie armer ;-)
  Maar ik zou het inderdaad ook niet anders willen hoor! Ik heb gekozen voor mijn kinderen en daar ben ik heel blij om!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger was je druk met zorgen voor eten, hapjes, luiers op tijd naar school e.d.Nu ben je ook weer druk maar op een heel ander vlak...ze zeiden vroeger altijd kleine kinderen ,kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ze klein zijn ben je meer aan het verzorgen en opvoeden. Als ze groter zijn is het meer begeleiden en steeds minder opvoeden, en je bent daarbij belangrijker dan je vaak denkt.
  Ach Trudy, kinderen zijn nou eenmaal energievreters ;-), maar elke rechtgeaarde moeder zal er toch steeds voor ze zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is nu anders druk, dat merk ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik weet precies wat je bedoelt en het is niet alleen de was na maar ervoor moet er ook veel gewassen want ze willen leuke dingen ook thuis aan! Druk, druk druk maar we zijn nou eenmaal stapel gek op ze he en voor je bloedjes doe je alles maar soms......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, dan weet ik nu al wat me te wachten staat straks :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja echt wacht maar af zegt deze moeder van 4 getrouwde zonen (en dan nog....)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat was het gezegde ookal weer: kleine mensen kleine zorgen-grote mensen grote zorgen. Met verzorging is ook niets mis.
  Ik heb nog niets te klagen met één dochter-wij moeten wel wennen aan het pubertijdperk. Het huis trilt soms op z'n grondvesting. Maar ook dat is tijdelijk-toch? xxx Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat herken ik dit! Onze kinderen zijn dan wel een stuk jonger, maar we doen van alles met ze en voor ze. Heerlijk is dat! Ik lees dat je ervan geniet. Leuk is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha herkenbaar. mijn jongste kwam vandaag met grote koffer en tas uit kroatie, 45 graden, maar volgens haar alles gedragen en ach... het wordt er zo wie zo wel frisser van om alles te wassen, gedragen of niet en dan die 240, al geselecteerde foto's. het waren er eerst ongeveer 1700. Gelukkig hadden ze uitstapjes gemaakt, anders zit je tegen 240 stelletjesfoto's met cocktail in hun hand te kijken. en dan de kleuren, halve wasjes omdat ik echt rood,roze apart was.. netzoals wit, blauw-grijs, lichtbont en dan de aparte gevalletjes. die koud gewassen moeten worden en dat vertelt zij mij dan... terwijl me geloof me, ik nog nooit wat verknoeid heb met wassen. afijn. 2 weken heb ik rust gehad, want mijn oudste helpt, ruimt op en is rustig. Maar ik vind het heerlijk om die chaoot en onruststoker weer veilig thuis te hebben. En top van alles, ze heeft ons gemist en heeft aan ons gedacht en wat souveniers mee gebracht. al met al... ik herken het dus degelijk! haha groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...