donderdag 23 augustus 2012

Op de fiets...

Vandaag gingen Jan en ik weer eens met Pino weg. Maar dit keer gingen er ook fietsen mee.

Jan is al tijden fan van de Action. Hij is nogal impulsief in het aankopen van dingen en ook deze keer kocht ie meer als hij van plan was. Hij ging voor koelvloeistof. Dat bracht hij ook mee hoor, maar hij kwam ook een fietsroutekaartje tegen. Voor 1 eurie maar, zo zei hij.

Gisteren moest er van die kaart een route worden uitgezocht. In dit geval werd dat de Ooijroute, in de buurt van de Millingerwaard.

Dus wij vanochtend óp naar Pannerden. Daar pootten we Pino neer op een parkeerplaats en de fietsen werden uitgeladen. Eerst koffie dan maar, vonden we. Dus de bekers werden uit het kastje gehaald en de koffie en thee (da's Jan's drankje meer) ingeschonken. Stoel omgedraaid en Jan zat op de bank in de bus. De schuifdeur hadden we open, 't was zo vroeg 's ochtends (zo tegen half tien) best al lekker buiten, vandaar.

Met dat we koffie dronken kwam er een hele groep mensen langs op de fiets. Ik hoorde een dame zeggen dat ze ons "huisje" zo schattig vond! Leuk toch?

De fiets op. Bordjes volgen. Maar dát lukte niet zo. Want er ontbraken de nodige bordjes onderweg. Toen we het spoor een beetje bijster waren kwamen we knooppunten tegen. We besloten aan de hand van het kaartje van de Ooijroute een zo veel mogelijk gelijkende route samen te stellen. En dat lukte gelukkig goed!

Pen en papier erbij en ik schreef de reeks getallen op: 49, 99, 66, 65, 95, 71, 79, 80, 88 en als laatste 89. Dan kom je in het totaal op 25 kilometer. Wat een prachtroute hebben we gereden!!

De route bracht ons langs dijken met mooie uitzichten:
Over voetveertjes:
De fietstassen en de bel waren nog een cadeautje voor mijn verjaardag van Jan. Fleurig hè??

Ook kwamen we langs de Millinger theetuin. Hoe mooi is het daar zeg! Echt genieten!

Na een lekker kopje cappuchino stapten we de fiets weer op. Voor we het wisten waren we weer in Pannerden. Eventjes zoeken naar Pino, gelukkig is ie nogal opvallend door z'n kleurtje... nog een ijsje als afsluiting van deze dag gingen we weer óp naar huis.

Daar bakten we pannenkoeken op onze buitenkeuken. Zo kwam er een passend eind aan een heerlijke dag!!

12 opmerkingen:

 1. Dit is puur genieten. Dat lees ik in je verhaal en zie het aan je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een heerlijke dag! En wat een mooie foto's!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's,van een leuke dag.
  Nu de temperaturen weer wat gezakt zijn,
  is het lekker fietsen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Ik moet zo lachen om je omschrijving van Pino. Die tuin ziet er ook prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superleuke dag beschrijf je, en wat heb je een leuke fietsmand!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad met pino. Je bent echt zo vrij als een vogeltje mat zo'n auto he.Hopelijk hebben jullie nog heel veel van zulke mooie dagen met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De omgeving ken ik, want kampeerde er ooit tien dagen. Het is prachtig, oude steenfabrieken, dijkjes net uit de plaatjes van de Thijssens albums weggelopen. Ik kreeg spontaan een deja vu. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een leuk dagje uit! Ik kan me die opmerking van die dame heel goed voorstellen :-) Leuk dat jullie er zoveel en vaak plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een dag om 'in een lijstje' te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik weet precies waar je bent geweest-mooi is het daar-manlief hier had laatst dezelfde spullen gescoord bij de Action naar alle tevredenheid. Mijn familie woont richting Tolkamer.(aan de Rijn-vlakbij)Evenals Elten-dus als je nog es een leuk plekje zoekt om naar te fietsen...Helaas vandaag géén fietsweer-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...