maandag 6 augustus 2012

En dan werd het nu tijd om verslag te doen van dag 2 van ons minitripje naar Limburg. Eerst weer eventjes de bladzijde uit het vakantieschrijfboek:
Na ´s ochtends rustig van een ontbijtje voor 2 te hebben genoten besloten we Valkenburg even in te gaan. Cauberg afgedaald en daar waren we. Voor mij heeft Valkenburg een nostalgisch tintje. Mijn oom had een caravan en die plaatste hij voor best een aantal weken op de camping in de zomer.

De hele familie van vader´s kant profiteerde daarvan. En oom vond Valkenburg erg leuk. Dus de caravan werd 3 jaar opeenvolgend op de Europa camping op de Cauberg geplaatst en wij genoten daar van de vakantie´s. Ik was ong. een jaar of 8 en vond ook de souvenirwinkeltjes in Valkenburg het einde.

Dus hoe leuk wás het om nu weer in dat plaatsje rond te struinen... Natuurlijk dronken we koffie op een terrasje met een stuk vlaai. Ja, inmiddels ben ik een beetje aan het lijnen. Niet zo streng hoor, meer om het geheel niet uit de hand te laten lopen...

Toen we op het terrasje zaten stelde Jan voor ´s middags nog even Maastricht in te gaan. Eerst reden we nog even langs een winkel met kampeerspullen, daar kochten we een kleed voor onder de luifel. Ideaal, maakt je leefruimte toch nét wat groter!

Maastricht dus. Mooie stad zeg! We parkeerden Pino bij het stadspark en liepen daar zo de stad in. leuk, zo met mooi weer de mensen daar langs het water te zien genieten! Daar krijg je pas echt een vakantiegevoel van! Jan kocht nog een paar T-shirts en een paar uurtjes en een heerlijk ijsje later tuften we weer terug naar de camping.

´s Avond haalden we een frietje op de camping en genoten we nog even van de vrijheid. De volgende dag reden we weer terug naar huis. Het eerste stukje genietend binnendoor, maar de laatste helft toch wat sneller via de snelweg.

Inmiddels is Jan weer aan het werk. Ik begin vanavond ook weer en ben natuurlijk al volop bezig geweest in en om huis. Het gras is weer kort, de was weer gewassen en ook is de stofzuiger alweer door het huis gegaan. Vandaag ga ik me eens verdiepen in de financiën. Ook geen overbodige luxe denk ik zo. ´t Is nu eenmaal vakantie geweest en dan heb je dat ...

Fleur vertrekt vanochtend naar Kroatië. Met 3 vriendinnen gaat zij ook de reis aan met de bus. Hopelijk heeft ze het net zo naar haar zin als haar zus dat had. Die geniet nog volop na met de vrienden en vriendinnen die ze daar gemaakt heeft. Lang leve de whats-app!

Goed, ik stop er maar eens mee. Even een ontbijtje klaarmaken en dan begint de dag hier ook weer. Voor jullie: een hele fijne dag en tot schrijfs!!


6 opmerkingen:

 1. Dankjewel lieve Trudy voor je berichtje op mijn blog! Het voelt zo goed als er mensen zijn die met je mee denken. liefs Vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je mijn geboorteplaats leuk vindt!
  En fijn hè, die DM, ik kom er heel graag. Ook het aanbod glutenvrije producten is er prima en voordeliger dan in NL.
  Jammer dat jullie niet langer konden blijven: as woensdag is de Eneco tour oa in Valkenburg (en dinsdag zelfs in 'mijn' dorpje ;-) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn,dat je zo genoten hebt in het Zuid Limburgse land.
  En ja,aan alles komt een eind.
  Maar jullie hebben lekker ook van Pino kunnen genieten.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie een heerlijke Pino.(geweldige naam) Ooit....ja ooit wil ik ook een camper! Maar eerst moet ik nog wat "zaakjes" afhandelen! Het lijkt me zo heerlijk om je eigen huisje bij je te hebben! Je eigen bedje je eigen spulletjes en gewoon gaan en staan waar je wil! fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel wat jaren geleden ben ik een paar keer in Valkenburg geweest. Dat was nog van voor de buitenlandse vakanties. Ik vond Valkenburg altijd zo ontzettend mooi, met zijn Ruïne en de grotten... En ja, de vlaaien natuurlijk niet overslaan. Ik vond de rijstvlaai altijd het lekkerst...
  Goeie herinneringen heb ik aan Valkenburg, net zoals jullie heerlijke herinneringen overhouden aan jullie tripje met Pino. Geweldig leuk dat je ons even meenam.
  Ik wens je weer een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als kind gingen wij ook wel eens op vakantie naar Limburg. Ik herinner me vooral de 'bulten'!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...