donderdag 9 augustus 2012

Wát een pruik...

Elke 4 weken knip ik Junior's haar. Hij wil het niet ál te kort en zo houden we het allebei een beetje naar ons zin. Hij heeft geen kort koppie (daar kan ie écht niet mee aan komen bij z'n vrienden en klasgenoten) en ik zie nog wie er tegen mij praat als ik iemand zie binnenkomen met dezelfde stem als zijn vader maar dan nét iets kleiner...

Tsja, zo had ik me dat tenminste voorgesteld. Maar als ik tijd heb om te knippen heeft hij net even wat anders te doen en als hij dan eindelijk eens onder de schaar wil (komt nauwelijks voor, maar ja...) dan heb ik de knollen even op. Want het is nu eenmaal een avondmens en ikke niet ; ) Dus nu loopt er een pruik met benen eronder door ons huis. En één keer in de zoveel tijd schudt het hoofd even opzij en als je dan snel kijkt kun je nog nét een paar ogen ontdekken die ik denk te herkennen. 


haardracht van Jan in betere tijden...

We hebben wél een dealtje. Hij wast z'n haar momenteel elke dag. Want als die pruik ook nog vet is is het écht kapster's nachtmerrie... Maar eigenlijk hè, eigenlijk kán het niet meer vind ik. Voorzichtig probeer ik hem dus voor te bereiden op een knipbeurt. Nou Jan, een heel klein stukje van je lok dan en wat uitdunnen, goed?? Mmmmm.... krijg ik dan terug. Niet echt een duidelijk antwoord, maar dat is ook helemaal zijn bedoeling niet, duidelijk zijn op dit gebied.

Zondagavond... dan... dan ga ik hem toch écht knippen. Rare avond, hoor ik je denken. Maar dat is de afgelopen tijd zo gegroeid. Die avond zijn we vaak wel allebei thuis, dus bleek dat dé avond te zijn. Na het avondeten komt de kniptas op tafel en poot ik een stoel voor de t.v. Je zal je maar vervelen tijdens zo'n knipbeurt, en zo heeft ie het allemaal toch het minst in de gaten.

Gewoon wat korter knippen, dan heb ik m'n zin? Nee, ik kijk wel link uit. Vertrouwen van mijn klanten is me heel veel waard. En zéker van mijn eigen kinderen. Het is tenslotte toch best speciaal dat mijn kinderen die nu 16, 18 en 20 zijn absoluut door niemand anders dan hun eigen moeder geknipt willen worden!!


12 opmerkingen:

 1. Haha, grappig! Ik heb net mijn zoon ook weten te strikken voor een knipbeurt. Ik ben dan wel geen kapster maar kan goed met de schaar overweg na de modevakschool en meubelstoffeeropleiding. Nu is haren knippen natuurlijk heel wat anders maar hij heeft lekker makkelijk haar, veel krullen, dus een keertjes scheef of een hap eruit zal niet zo opvallen. Naar de kapper gaan doe ik niet meer met hem toen hij na ruim een half uur wachten met klemmetjes en kapmantel de zaak uitspurte richting huis. Op zich niet erg maar ik moest er achteraan met mijn highlights nog in de folie. Nee, die verschutting doet hij me niet meer aan!
  De knipbeurt heeft wel even op zich laten wachten. Uitstellen kan hij prima maar nu heeft hij idd steeds een vette pruik ondanks het wassen. De reden: een pet die elke dag gedragen wordt en niet gewassen kan worden vanwege een stikkertje op de klep met de maat o.i.d. erop. Je kent ze vast wel uit het straatbeeld, liefst nog met prijskaartje eraan. En dan liepen wij vroeger voor schut?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het opgegeven met die steeds langer wordende krullenpruik van puberzoon en zolang hij af en toe naar de kapper gaat die super knipt en zowel zoon als ik tevreden zijn, vind ik het best want eigenlijk staat het hem wel erg leuk ... sssttt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hhh gelukkig heb ik meiden, die eens in de tijd een nieuwe coupe nemen en anders het netjes vastbinden. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, ik ben net thuis van een knipbeurt! Binnen een half uur na het bellen zat ik alweer op de bank. Wat voel je je dan weer heerlijk en zo fijn dat het ook 's avonds kan.
  Lekker de vleugeltjes boven mijn oren er weer af, het matje in de nek weer in puntjes gekort. Fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk stukje! En succes zondag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk een moeder die knipt! En fijn dat je kinderen dat waarderen. En zondagavond is toch de perfecte avond?

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens je succes zondag haha.ja het is wat puberzonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En...het scheelt dik in de portemonnee.
  De kapper is duur tegenwoordig.
  Leuke foto trouwens van Jan.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig pruik op benen!! Mijn kids zijn allemaal net een jaartje ouder dan de jouwe en mijn jongste is ook een jongen. Grappig he! Wij hebben alleen nog een hond extra een labrador! fijne dag meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oudste heeft mooi krullend haar, hij gaat eens in de 3 maanden naar de kapper. Jongste heeft een kort kapsel, iedere 6 weken gaat hij, fijn uit zichzelf. En middelste, die mag ik onderpanden nemen, iedere 3 maanden. Dan gaat hij van lang naar superkort. Leuk maar ook best eng om te doen. Maar hij is tevreden over het resultaat. En dat telt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handig een moeder die kapster is! Ik krijg altijd de vraag om in te vlechten, maar dat lukt me nooit Ben echt heel onhandig met haar!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...