zaterdag 25 augustus 2012

Het komt naar ons toe deze zomer!!

Het zit ons allemaal behoorlijk mee deze zomer. Goed, het begon misschien iets minder, zo met de Volvo in het voorjaar, maar toen dat leed eenmaal geleden was (en dat gaat toch redelijk vlot hier thuis, met ons incasseringsvermogen...) kwam het allemaal op z'n pootjes terecht.

Tsja, hoe leg je dat familie en kennissen uit? Eerst heb je een grote gezinsauto, die is kaduuk. Daarna ga je op zoek naar een eveneens oude weer (Jan's bloed kruipt waar het niet gaan kan...) en dan komt Pino in beeld.

Ga je daar dan ook mee naar je werk rijden?? Is de verbaasde en niet geheel onverwachte vraag van velen om ons heen. "Ja, da's geloof ik wel Jan's bedoeling", antwoordde ik daar dan weer op.

Maar dat was nog niet eens zo zeker. We wisten het eigenlijk nog niet. Misschien ondenkbaar voor sommige anderen maar wij leven het leven zoals het ons toe komt. Nu is het zo dat we een Volkswagen Golf erbij kochten. Zo bleef Jan rijden tijdens de opknapbeurt van Pino en ik had mijn groene autootje altijd nog.

Maar nu Pino klaar is rijdt Jan vrolijk daarin naar zijn werk. Geeft een heel relaxed vakantiegevoel volgens hem, dus waarom niet? Tsja, ik kan het ook niet bedenken. Hij rijdt op diesel en de motor is ook goed opgeknapt, dus... En de Golf? Ach, we zien nog wel even...

We volgen lekker ons eigen hoofd en genieten. Van Pino, maar van meer dingen die zomaar op ons pad kwamen. Het lijkt "The secret" wel. Voorbeeldjes?

Tukker at een stuk uit ons vloerkleed en de zondag daarna kwam er een nieuwe op ons pad. Voor niets...

Mirte en Jan moeten allebei nog een fiets. Resp. voor in Utrecht en voor naar het station. A, waar Jan Pino mee opknapte gaf aan dat dochter er nog twee had staan die toch niet meer gebruikt werden. Een dames en een herenfiets (!).

Junior moest al een tijdje een nieuwe bureaustoel (lees als je bij ons "nieuwe" ziet "andere"...). Vorige week toen we weggingen met Pino kwamen we langs een kringloop en ik móest gewoon effies naar binnen. Nooit meer aan die stoel gedacht, maar wat stond daar?? Een prachtig blauw exemplaar. Bijna dezelfde als de voorganger, niet erg als je PDD-NOS hebt. Dan houd je het graag bij het vertrouwde. Voor 5 euro's propten we het ding bij de fietsen in de bus en Junior was dolgelukkig!!

Vanochtend gingen Fleur en ik even naar Zutphen. Fleur had daar gisteren een horloge weggebracht en kon die weer ophalen. Maar eerst liepen we even bij de schoenenwinkel naar binnen. En daar scoorde ik deze:

Totale schade? 12 euro 95! Met een volle spaarkaart van de winkel en 70 procent korting hield ik dat voor mij héél erg acceptabele bedrag over! Top toch?

Verder kocht ik nog 2 t-shirts voor 5 euro stuk. 1 Voor Jan en 1 voor mij. Voor de helft van de helft, je kent dat wel. Ook kwam ik op de markt nog langs de bakken. Ik vulde mijn vriezer weer met 10 heerlijke Italiaanse broden, 6 saucijzebroodjes, 4 pizzabroodjes en 8 berliner bollen. Dat alles voor 7.50.

Het leuke is, we gingen er niet eens echt voor. Ook Fleur profiteert mee van de volle vriezer. Als ze straks weer richting haar kamer gaat zijn Italiaanse broden een lekkere maaltijd met een blikje soep erbij. Super goedkoop bij je moeder uit de vriezer en je houd toch nog tijd over voor het studentenleven ; ))

Ik heb er vertrouwen in. Natuurlijk doe ik zuinig aan, maar als het me zo toekomt zeg ik er geen "nee" tegen. Vanmiddag ga ik nog even wat grannies aan elkaar zetten. Ik was van de week bij een oude buurvouw en zij vroeg me wat ik nog voor de verjaardag wilde hebben. Moeilijk.. moeilijk vind ik dat altijd. Toen schoot me nog te binnen dat er nog steeds kussentjes van mijn haakwerk van een tijdje geleden gemaakt moesten worden. Ik ben absoluut niet handig met de naaimachine. Buuf wel, zij is coupeuse : ))

14 opmerkingen:

 1. leuk joh, ik volg je al een poosje en ben vol aandacht voor Pino, wij kochten dit jaar een wit exemplaar, nog niet om mee weg te gaan; eerst opknappen en zo. Door jou word ik steeds enthousiaster!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh schrijf je er een keertje over? Of tenminste dan een foto??

   Verwijderen
 2. Oh ik geloof ook in de Secret! Geweldig boek. Laatst nog een hoofdstuk opgezocht toen mijn dochter wat in de put zat.
  En die roze schoenen geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ze zijn behoorlijk rood in het echt... misschien niet zo´n goeie foto :o

   Verwijderen
 3. Wat een blijheid hè. Leuk dat buuf je op deze manier een cadeautje kan geven. Het hoeft ook niet altijd met geld toch.
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk dat is nog eens leuk boodschappen doen!! Wat kun je daar blij van worden of niet dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb vorig weekend de alchemist gelezen van paulo coelo ook al zo nboek. THE secret
  Heb ik nog nooit gelezen. Life happens when your busy making otter plans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk gezegd maken we lang niet altijd other plans..

   Verwijderen
 6. wat een prachtige schoenen heb je op de kop getikt! ik ga voor de creme-kleurige! groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beiden schoen zijn leuk en wat een koopjes allemaal.... goed gedaan! fijne zondag nog. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha leuk hoe alles zo op je pad komt en handig,ik ben helaas niet zuinig,ja haha soms is het wel op en dan doe ik niets,maar zodra ik het heb,vliegt het weer de deur uit,ik koop spulletjes waar ik gelukkig van word,leef tenslotte maar ene keer haha,fijne zondag,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke aankopen, letterlijk en figuurlijk ;-)
  Soms komt het gewoon op je pad en dan kun je gern nee zeggen he?!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...