dinsdag 28 augustus 2012

Even wennen...

Er gebeurt veel in mijn leventje op het moment. Of eigenlijk meer in de leventjes van onze kinderen, en dus indirect ook in die van mij. Loslaten is een proces waar ik middendoor ga momenteel...
Jan gaat, zoals ik al eerder schreef, zelf met de trein naar school. Gaat heel erg goed. Vorige week ging ie zelfs met de trein en bus richting vriend. Die woont binnen het traject waar Jan z´n treinkaart voor heeft. Vriend gaf aan welke bus Jan moest hebben en het verliep allemaal als een trein ; )

Alleen, ik zei hem dat ik 'm graag terug wilde zien voor het donker werd 's avonds. Eenmaal donker vond ik het toch handig even te smssen... "Oh jaaaa", was zijn reactie. Om een half uur later aan te geven dat ie op het station stond, waar ik 'm ophaalde. Weer een horde genomen. Mooi!!

Vandaag kreeg ik zo tegen half drie een telefoontje. Jan. "Er is een seinstoring, de treinen rijden niet meer tot negen uur vanavond", zei ie. "Blijf waar je bent, ik kom je halen" was mijn antwoord. "Een half uurtje ongeveer, goed?"

Een half uur later arriveerde ik met mijn groene autootje bij het muurtje waar we hadden afgesproken. Glunderend vertelde Jan dat hij het verloren half uurtje opgevuld had met het halen en verorberen van een patatje. Mooi toch? Ik vind het heel leuk te zien hoe hij zijn eigen oplossing bedenkt. En of dat dan een keer met wat minder gezonds is, ach...

Mirte heeft volgende week de introductie van haar opleiding in Utrecht. Dan mag ze bivakkeren in de kamer van een vriendin van haar zus, die nog op vakantie is. Na deze week volgt een weekend introductiekamp van de roeivereniging in de stad. Ze werd daar ook ingeloot en ze heeft er zin in!  Stiekem vind ik het best een lang eind zo een week en een weekend achter elkaar. Niet omdat ik geen vertrouwen erin heb hoor, nee zij dopt haar eigen boontjes wel... maar toch...

Fleur zit in Antwerpen. Nog even een paar daagjes vakantie met 4 vriendinnen. Vanochtend vertrok ze. Toevallig met dezelfde trein als haar broer. "Bellen we of is het geen bericht goed bericht", vroeg ik bij het afscheid. Ze koos voor het laatste. Gelijk heeft ze, 3 dagen is niet lang, en je kan net zo goed nadien vertellen hoe het was. Als ze in haar eentje ging was het anders...

Volgende week vertrekt ze weer richting Nijmegen. Zal best even wennen zijn, het was gezellig haar die paar weekjes dat ze vrij was thuis te hebben. Maar goed...

Ach, ik denk dat het ook best lekker zal zijn, de rust als iedereen weer op z'n plekkie zit. Kan ik weer eens kijken hoe ik zelf het één en ander ga aanpakken. Ik moet ook zeggen dat ik het ook fijn vind dat de herfst voor de deur staat.

Het is wat minder warm, wat eerder donker en ik kan toch zó genieten van een wandeling in het bos met Jan en Tukker! En als Pino ons er dan heen brengt en we nadien genieten van een kop chocomel in de bus, dan is mijn dag helemaal goed!!

12 opmerkingen:

 1. Heerlijkijk dat het met Jan zo super gaat, geeft mij ook moed!
  Enne..op jullie Pino ben ik wel een beetje jaloers, lijkt me zo gaaf!!
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat ook zo heerlijk het is nu alweer helemaal donker. En die geur komt weer ik voel het aan mijn water

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn,dat Jan zich zo goed redt.
  Als ik je zo lees,geniet hij er zelfs van.

  Ja,de avonden worden alweer langer,we kunnen
  de kaarsjes in huis weer aan doen.
  Gezellig.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!! (ook de tekst van het plaatje) Maar ook wat je schrijft over je zoon! Het ging goed! En wat betreft de herfst.. ik vind de herfst ook zo heerlijk joh! Wat je schrijft over kaarsjes en wandelen!! Genieten!!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het met Jan zo goed gaat. En volgens mij gaat dat loslaten jou best goed af!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iemand zei het leven is net een mobiel, soms gaat er een flinke zucht lucht langs en moet alles weer even in balans komen. Soms leuk, soms niet leuk en zeer herkenbaar!
  Ik vind het knap hoe je het doet met Jan en dat het zo goed gaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Complimenten voor Jan-je tekst geeft me kippevel. Je moet ze loslaten ik word er soms gek van-vraag me af of ik dat kan?
  Hopelijk groei ik stukje bij beetje mee-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed van Jan! Niels gaat soms zelf naar de winkel. Leren betalen enzo. Vergeet hij het wisselgeld, of hij telt juist precies net zo lang boodschappen tot zijn budget op is, maar stap voor stap leren ze. Waar roeit Mirte? Zelf zit ik al 24 jaar bij een roeivereniging en af en toe komen we op een wedstrijd studenten teams tegen. Kan ik haar aanmoedigen. Geniet straks van je rust! Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is net lid geworden van Orca in Utrecht.

   Verwijderen
 9. Echt loslaten inderdaad: gewoon heel het land en er buiten gaan ze door!
  Wens ze allemaal maar succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja, dat loslaten is soms knap moeilijk hé. jaren een huis vol leven en dan plots stilte. beetje bij bij beetje leer je het toch wel te appreciëren en ben je des te blijer als de kids nog eens binnenspringen... Én.... nu hebben we ons hondje! Dus toch nog geen leeg nest in 't verschiet ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat het goed gaat met je kinderen.
  Ik hoop die van mij nog een poosje onder mijn vleugels te houden ;-)

  Stiekem vind ik het toch ook wel leuk dat de herfst er weer aan komt! Mmm chocomelk! Genieten maar!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...