zondag 12 augustus 2012

Gestolen uurtje.

Ik vind het heerlijk zo op zondagochtend. Mij zie je dan niet tot een uur of tien in bed liggen. Neeee....

Om een uur of zeven word ik de eerste keer al wakker. Dan kán het zijn dat ik nog eventjes in slaap val, maar voor hetzelfde geld niet. Ook goed.

Ik sluip naar beneden waar ik eerst een lampje aan doe. Ik begroet Tukker, die zich nog eens lekker omdraait en ik zet de Senseo aan. De laptop komt uit de kast en die laat ik vast al opstarten.

Hoekje van de bank. Kopje koffie binnen handbereik en zo lees ik de laatste schrijfsels van blogland. Soms schrijf ik zelf ook al wat, zoals nu en als ik dan klaar ben klap ik de laptop dicht en mét dat ik dat doe verschijnt er een opgeluchte kop van Tukker bovenuit...

Brokken. De deur laat ik open, kan ie zelf weer naar z'n kleed. Waar hij nog eventjes snel een uurtje slaap mee pikt.

Ik duik dan in een tijdschrift. Of kijk de laatste update over de Olympische spelen. En zo kabbelt de tijd zomaar wat voort.

Een uurtje of negen. Tijd om het ontbijt eens klaar te maken. Met warme broodjes en een eitje, zoals elke zondagochtend.
Vandaag maak ik er om tien uur eentje klaar. Gisterenavond een feestje gehad waar het erg gezellig was, vandaar...

Voor mij is dit alles eerste levensbehoefte. Rust, regelmaat. Ik hou ervan. Om vervolgens de dag uitgerust en met een leeg hoofd te beginnen. Nog geen idee wat de dag zal brengen vandaag. Maar dat hoeft ook niet. Er moet al genoeg door de week... Fijne zondag, jullie allemaal!!

12 opmerkingen:

 1. Ik kan ook niet uitslapen. Als ik na 9 uur opsta, dan weet ik dat ik de rest van de dag hoofdpijn heb. En rust en regelmaat geeft mij ook energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mmmm Ik ben ook de eerste maar eet even alleen, om dan het huis even door te werken. Het gezamenlijk eten is voor de avond en als ze allemaal incl vriendjes bij mij slapen. Ik moet het ook weer eens doen, maar 7 uur opstaan zit er niet in bij mij... hh fijne zondag. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als mijn zondagochtendritueel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rust en regelmaat, ben er ook zo dol op! Ben ook helemaal van het zodangochtend gevoel, uitslapen is niet aan mijn besteed... lekker aan de ontbijttafel, woonboekjes lezen, rustig eten, theetje erbij, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh jij hebt ook zo'n heerlijk monster! We hebben een hoop gemeen Trudy (onze schulden dan niet) maar ik zag dat je 48 was. Ik wordt dat in september. grappig of niet??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De perfecte zondagochtend...heerlijk! Geniet ervan. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha die Truud-dat klinkt mij goed in de oren-zo'n zondagmorgen.
  Ik vind het 't fijnst om vroeg wakker te worden en dan zoals vanmorgen Star uit te laten in het zonnetje-heerlijk. Heb nooit geweten dat een hond zo'n meerwaarde heeft! Geniet nog van je fijne zondag-het was weer fijn om bij je te komen-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat klinkt dat toch heerlijk.Ik zou zo graag een ochtend mens willen zijn en probeer toch wat eerder op te staan.Is de dag zo lekker lang!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat klinkt dit buitengewoon relaxed. En wat ziet het er goed uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik houd ook van rust en regelmaat! Daar vaart een mens wel bij.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben een ochtendmens en geniet het meest van de vroege uurtjes. Soms sta ik extra vroeg op om even alleen te zijn. Inderdaad ook even naar blogjes kijken en genieten van een kop koffie.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...