woensdag 25 mei 2011

De moeder van de juf....

Fleur, onze oudste, studeert aan de ALPO. Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs, ook wel gezegd. Een opleiding die pas 2 jaar bestaat. Hier doet ze de PABO, gecombineerd met Pedagogische wetenschappen op de Universiteit.

Ze vind het gelukkig helemaal leuk. En toen de stage zich aankondigde leek dat haar óók wel wat. Hoewel ze het liefst wél een groep had met jongere kinderen, dat ligt haar wat meer. Haar wens werd verhoord. Ze kreeg in een dorpje in de buurt een gecombineerde groep 3 en 4 toegewezen op een heel klein schooltje.

De eerst dag vonden we het allebei even spannend. Hoe vaak hoor je niet dat het tóch ontzettend tegenvalt, dat lesgeven en iemand er na dag 1 al mee stopt.... Maar het viel haar gelukkig heel erg mee. En inmiddels gaat het steeds makkelijker. De kinderen in de klas zijn dol op d'r en zij raakt ook niet uitgepraat over hen.

En deze week heeft ze dubbel mazzel. Ze mag 2 dagen. Niet alleen de dinsdag, maar ook donderdag is ze welkom. Dan is er een feest op school, met het thema Ot en Sien. Een lange rok is al geregeld, een wit bloesje erop, een schort ervoor en een brilletje op haar neus. En als klap op de vuurpijl mag ik een échte juffenknot in haar haar maken. Ik breng haar 's ochtends maar wél even naar school, ze heeft niet zo'n trek aan  aandacht in de trein....

Ook werd er gevraagd of ze schoolfoto's mee wilde brengen van "vroeger"van haarzelf. Maar dat "vroeger"is bij haar nog maar een jaar of 15 geleden...
 Dus of dat nu het tijdsbeeld is.... Dus vroeg haar stagebegeleidster of er misschien nog foto's vanhaar ouders waren. We hebben even gesnuffeld vanochtend en deze kwam tevoorschijn. De moeder van de juf op de kleuterschool.Grappig toch? Al besef je jezelf wél dat het steeds een stapje verder gaat. Zó sta je op het schoolplein ze op te halen en zó heb je ineens een heel andere rol...

P.s. Nog even over het reageerprobleem... Ik regareer gewoon op anoniem, en dan met naam erbij, dat lukt wél, kwam ik achter!

7 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op foto's. Maakt niet uit of ze oud of nieuw zijn. En wat leuk voor je dochter dat de kinderen haar lief vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allemaal lekker ronde toetjes!
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wat een leuk verhaal.. Bijzonder toch dat de tijd verstrijkt en dat je telkens weer een andere rol hebt. Ben je niet ontzettend trots als je daar staat -de moeder van de juf- te wezen! Leuk he als je kind zoiets goed kan (juf zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je maakt toch wel een foto voor ons van je dochter als 'ouwe juf'?
  Wat leuk de linkse van je drie kinderen op de foto lijkt wel erg veel op jou toen je klein was zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haah, het verschil in ponylengte zegt al heel veel over het generatieverschil (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe schattig is dit... goed van haar hoor, mijnjongste begint met spw en heeft 3 stage gelopen op een lagere basisonderwijs. Ik vind het prachtige beroepen! leuk verhaal. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke foto's! Veel gelijkenis. En fijn dat je dochter het zo naar haar zin heeft.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...