woensdag 11 mei 2011

Dankbaar zijn...


Vanochtend realiseerde me ik het ineens... Dat je eerst wat moet overkomen ( en dat valt bij mij dan nog reuze mee..) voor je het in de gaten hebt. Waar ik in het vorige stukje óók al over schreef. Dat je een hoop hebt om dankbaar voor te zijn.

Alles draait hier lekker door. Komt goed, en dat zie ik dus ik laat steeds beter los. En gisterenmorgen kwam buuf even langs, nadat ze gehoord had wat er gebeurt was. Om half tien om samen een kopje koffie te drinken. Jíj nog een kopje? Klinkt wel heel gek uit haar mond, in ons huis, maar ik zei er zeker geen "nee" op!

En tussen de middag kwam mijn moeder nog even langs. Ze had brood gehaald op de markt ( ik bestel dat altijd wekelijks) en ik kreeg ook een heerlijk bakje aardbeien. Die had ze gekocht bij de man die nu al een paar dagen rond rijdt in ons dorp, je hoort hem van verre "AARDBEIUH!!!" roepen. Dus ze maakte een verse boterham met die aardbeitjes voor me klaar!


Aardbeien korona - fruit


En nu.. nu zit ik hier weer lekker in de zon. Gelukkig is het weer er helemaal naar om een poosje te moeten zitten... Onder het afdak in de tuin. En de vogeltjes geven een mooi concert... Tukker komt zo nu en dan even een aai halen en ploft dan ook lekker neer. Mirte is nog thuis, de eerste 2 uur vrij. Zij heeft de tafel afgeruimd en de afwasmachine uit- en ingepakt. Zónder mopperen.

Ik wéét het ook wel. Daar heb ik ook al meerdere keren over geschreven. Maar als je heel druk bent, en wat gespannen, want het moet allemaal wél volgens schema ( van wie eigenlijk?) dan heb je er geen oog meer voor. Pas als je mensen ziet of over hun leest die het stukken minder hebben wordt het weer even duidelijk. HALLOOO... Jíj hebt het voor elkaar! Schreeuwt een stemmetje dan in mij.

Dus dit is goed. Tijd hebben ( ook al is het gedwongen) om tóch weer eens stil te staan bij alles waar je dankbaar voor hóórt te zijn. En dat ben ik dan ook. Vandaar toch nog maar eens een keer zo'n stukje!

16 opmerkingen:

 1. Ik ben het helemaal met je eens!

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag staat er in mijn Flow dagkalender het volgende:
  Denk niet aan alle ellende, maar heb oog voor het mooie dat overblijft.
  (Joodse wijsheid).
  En...zo is het gewoon he Trudy.
  Fijn dat je het positieve er van inziet.
  Wens je een heerlijk dagje in de zon.
  Lieve groetjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, van wie eigenlijk?
  Een mens werkt om te leven en niet andersom - uitdrukking van mijn Farmer.

  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. PRECIES! MOOI DAT JE EVEN STILSTAAT...
  GROETJES PAULA

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is heerlijk weer en nu nog even genieten. Straks ben je weer volop bezig en denk je nog wel eens met weemoed terug aan deze periode.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tja het is menselijk hoor dat we er niet altijd bij stilstaan, ach jij had gelukkig nu even een geluksmomentje, heerlijk toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om dit zo te lezen. Er straalt ook gewoon rust uit dit stukje.
  Ik zoek die rust ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En da's dan weer even op een andere manier genieten. Mooi dat je dat ook tegenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, niets aan toe te voegen :-)

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel goed om je zegeningen te tellen. Maar balen mag best ook weleens!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Loslaten is ook zo moeilijk. Maar zie nu wat voor geluk je er allemaal voor krijgt als je moet loslaten. Wat fijn om zulke lieve mensen om je heen te hebben die je vertroetelen. Inderdaad iets om dankbaar voor te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ....en nu wel dit gevoel vast blijven houden!!! Ook als je straks weer helemaal opgeknapt bent. Geluk zit in de kleinste dingen en de kunst is om het te zien en beleven.
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga even je vorige berichtje lezen, want ik heb het gevoel dat ik iets heb gemist!

  Maarre, zonder dat ik nog weet waar het vorige stuk over gaat, tijd nemen is heel goed. We leven al in zo'n enorme veeleisende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oké ik ben weer bij. Ik had de val van de trap even gemist! Hé toch. Tja dat wordt inderdaad zitten geblazen. Maar ik merk wel dat je veel tijd hebt om even achter je computer te zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed om stil te staan bij alle zegeningen die we krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...