zaterdag 21 mei 2011

Ons hotel...

Dit is weer dé periode van het jaar. Dan heb ik soms het gevoel dat ´k de énige ben die nog een beetje structuur in de dagbesteding heeft. Neem nou de afgelopen 3 dagen.....

Jan Jr. ging op schoolkamp. In een dorpje nog geen 6 km. hier vandaag. Hij zit 20 km. verder op school. Dus Jan heeft ´m woensdag éérst met z´n fiets naar school gebracht, en daarna is ie het hele stuk weer terug gefietst. Klinkt onlogisch, maar ja, ´t is ook niet leuk rechtsstreeks te gaan. Dat mócht wel, maar dat hebben we bij nader inzien maar niet gedaan....

Feit was wél dat de Jannen ´s ochtends om 7.15 al in de auto zaten. Om 8.15 moest Junior daar verschijnen en om 9.10 ging ie weg. En ja, hij is dan wél al 14, maar dat je vader er is om uit te zwaaien is nog maar wát leuk!

De volgende dag ondernam Mirte een grote stap. Helemaal richting Maastricht met de trein, in d´r uppie. Om 7.11 vertrok ie, dus toen heb ik ( ja, 't ging weer, een stukkie autorijden!) haar naar 't station gebracht. Ze ging daar meelopen met een vriendin van Fleur, bij biomedische wetenschappen, en oh ja... ze bleef die nacht daar, dan kwam ze de volgende dag weer terug met 2 andere vriendinnen. Die hebben een ov kaart, en dat betekent 40 procent korting, scheelt toch bést, op zo'n stuk...

Donderdagavond verjaardag van oma. Nu hebben we dus 3 kids, maar er was er geen één in de gelegenheid om 's avonds bij de koffie daar al aanwezig te zijn.. Fleur kwám nog wel, om 21.45, nadat Jan haar ff van het station had gehaald. Een leuk festival op de universiteit was de "boosdoener", oma had al gezegd dat ze daar vooral heen moest gaan, dus tsja, als de jarige 't zélf goed vindt....

Vrijdag. Na eerst Jr. samen met opa ( z'n fiets past niet in m'n Polo...) opgehaald te hebben bij 't kamp was ik benieuwd hoe het met Mirte zat. Smsje... geen antwoord. Paar uur later nóg een smsje... weer niets. Om 13.30 belde ze op. Ze had een kaartje tot een station eerder, moest ze nu eerst een half uur wachten of....

Om 14.21 haalde ik haar daar op. Koffie, thee en veel verhalen. Ze vónd het wel wat daar. Alleen, ze had zich bedacht dat het handig was even te leren koken voor ze op kamers gaat... Toch wel leuk als ze het kamerleven op deze manier aan den lijve ondervinden!

Om 16.00 was het etenstijd voor Fleur. Om 17.00 moest ze werken, dus... 'k Had een paar pannen soep klaar, vind ik altijd prima eten als ze van kamp terugkomen, Jan vond het idd. een goed idee. En om 17.00 aten we zelf want om 18.00 moest Mirte bij de supermarkt zijn. Dan begon háár kassadienst.

Ondertussen waren de Jannen boven. Junior haalde z'n hart op achter de computer, je zal zoiets ook maar 2 dagen moeten missen. Hij viel zowat in slaap, maar hij is van mening dat dát bij de nacht hoort, dus overdag blijf je wakker, hóe dan ook... En Sr. sliep omdat hij nachtdienst had gehad.

Vólg je 't allemaal nog?Soms zeg ik wel eens dat ik een beetje "oplos" tussen deze club. Dan ben je alleen maar bezig alles in goeie banen te laten leiden. Weer héél anders dan vorige week, toen zat ik nog op de stoel en liep iedereen rekening met mij te houden. Maar ik denk tóch dat ik liever de rol van de laatste dagen heb. Hoef ik me in ieder geval niet te vervelen. 't Is alleen soms knap vermoeiend.Wie zei ook alweer dat dat alleen met kleine kinderen was?? Ik zeg wel eens, 't is hier nét een hotel. En ík ben de manager... Herkenbaar???

15 opmerkingen:

 1. Zeker weten herkenbaar. Het is altijd een gegoochel met eten. Helaas heb ik ook nog eens moeilijke eters die geen soep lusten......zucht. Maar ik speel niet meer voor manager......ze moeten zichzelf maar een beetje 'managen' en ik moet zeggen dat dit aardig lukt!!
  De verjaardag van oma (hier is opa, mijn vader, binnenkort jarig) is ook al zo herkenbaar.....baantjes of andere verplichtingen. Ach ja......het zal wel bij 'de tijd van tegenwoordig' horen.
  Groetjes en heel fijn weekend,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volg het allemaal.
  En herken het helemaal.
  Vanmiddag met de jongens proefzwemmen.
  Daarna naar de Efteling, dochter met nichtje ophalen...
  Oh, zou er zo ook een blogje over kunnen schrijven!

  Fijn weekend, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Manager en taxichauffeur. Jawel heel herkenbaar. Maak je niet druk. Ze waarderen het echt wel, ook al zeggen ze het niet. Maar later? Als ze jou op moeten halen? Slikk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou en of. Het is alleen jammer dat ons salaris het er niet bij haalt. Een hotelmanager verdient vast meer! Ach meid, er komt ook weer een tijd dat je er met weemoed aan terugdenkt.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha heel herkenbaar. Wij hebben ook drie nog schoolgaande kinderen en ook op de hogere school. het is inderdaad soms een gekkenhuis met drie kids en een hond die ook nog uitgelaten moet worden.
  Niets gaat meer lekker op vaste tijden maar iedereen heeft zijn eigen onregelmatige tijden.
  Maar goed hier komen we ook weer doorheen, toch!
  ik wens je een relaxed weekend toe zonder heen en weer gesjees, lekker in de tuin voetjes omhoog.
  Fijn weekend |Trudy
  liefs van Vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou eh. nog niet herkenbaar uit eigen ervaring, maar het zal vast niet lang meer duren (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt het heel leuk beschreven! De hectiek van het moederschap. Mammalien is nog niet zover en ik heb het gehad. Zullen we maar zeggen dat er voor alles een tijd is?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met kleine kinderen heb je het druk, maar met grotere lijkt het soms alleen maar nog drukker te worden, hoezeer ze ook al hun eigen gang gaan.
  Fijn dat je al weer een beetje op de been bent. Het is toch beter zo, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is zo herkenbaar, bij ons lijkt het rond het weekend altijd alsof wij niet vrij zijn, maar de kids wel...studeren, nee hoor, zelfstandig, ja als het ze uitkomt, maar ik geniet er ook van dat ik af en toe als moeder nog mee mag, al is het als taxi, ik lees bij jou tussen de regels ook dat je het toch wel voor je kinderen doet, kijk dat is nu echt moederliefde(en vader natuurlijk ook).

  Groetjes,Eefie

  Enne succes en rust voor je been!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha heel herkenbaar! En ik geloof dat ik hier nog meer moet gaan plannen als de huisbakker een ander rooster gaat krijgen; nu weet ik per week waar ik aan toe ben, dat wordt straks anders dus dan kan ik helemaal niet meer zonder mijn agenda. Het is maar goed dat er multitaskende moeders met planners-kwaliteiten zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooja, ik geloof best dat, naarmate kinderen ouder worden, het ook drukker wordt. Bij mij gaan ze allebei nog naar de basisschool, maar komend schooljaar gaat de eerste al naar het VO.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Moeders zijn écht de beste managers die er zijn hihi
  FIJNE ZONDAG
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel herkenbaar hoor. Alhoewel er al eentje op kamers woont is ze toch veel hier. Betekend schipperen tussen college,school, eigen werk en twee bijbanen in de avonduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel herkenbaar!! Onze kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar die periode ken ik nog erg goed.
  Ze kwamen en gingen wanneer het hen uitkwam. Verwachtten dat het eten op tafel stond, was schoon in de kast en vrienden en sporten waren erg belangrijk. Soms zag ik ze in het weekend helemaal niet. Ik had bijna een bordje opgehangen: Het is hier geen hotel!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn ouders riepen mijn broer en mij regelmatig tot de orde als we, in hun ogen, teveel deden alsof thuis een hotel was.
  Ik heb zelf geen kinderen maar ik zie het bij vrienden wel terug.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...