Vanochtend zat ik weer eens even lekker te surfen in blogland. Daar las ik tot m'n schik dat er in Wijhe een rommelmarkt was. "Morgen".. schreef de blogster. Toen ik nog eens beter keek zag ik dat het vrijdag geschreven was. Jammer...
Met het ontbijt haalde ik dit aan. Oh, zei Jan maar vandaag is er in Zutphen wél een braderie. Zullen we dan even.... Om 11 uur zaten we in de auto. 't Was best gezellig daar. Zutphen is sowieso al de moeite waard, en in één straatje waren er best kraampjes naar onze gading. Beetje rommel, tweedehandsspulletjes en wat leuke oude spulletjes. Jammer alleen dat de prijzen die daar aan hangen steeds hoger worden. Ook al vind ik iets dan nog zo leuk, ik vertik het....
Dus we kwamen thuis met weinig spulletjes. 2 Katrollen voor het wasrek in de gang, die loopt wat zwaar dus daar gaat Jan verandering in brengen. En een pakje broodmix voor Ciabattabrood. Leuk, dat gaan we nog eens uit proberen. En aardbeien. 'k Zag deze week lekkere jam langskomen op een blog. Maar aangezien we zélf nog geen aardbeien hebben wachtte ik op de kans goedkope aardbeien aan te schaffen.
2 kilo. 5.50 euro. Da's te doen, dacht ik. Vanmiddag heb ik me er maar aan gewaagd. Ik had nog geleisuiker speciaal ( voor halfzoete jam) in de kelder staan en dat was precies genoeg voor dit gewicht.
Wassen, kroontjes eraf, suiker erbij en al roerend aan de kook brengen.
Eventjes doorkoken en ik heb hem iets fijner gemaakt, gewoon met de stamper. Potjes afgewassen en de trechter erop. Inscheppen, deksel erop en op de kop op een theedoek. 6 Potjes jam hield ik er aan over! Staat het niet rijk op m'n aanrecht? ( Ze staan hier op de kop, zodat de deksels vacuüm trekken. Een manier van "wecken" zeg maar..).
Ik hield er ook nog een heerlijk ruikend huis aan over. En niet te vergeten een heel voldaan gevoel.Wat wil je nog meer??
Weet je wat ik denk? Dat jij een duizendpoot bent. Van alle markten thuis. Knap!
BeantwoordenVerwijderenWat zalig nostalgisch je eigen jam gemaakt!!
BeantwoordenVerwijderenDurf te wedden dat het op deze manier extra lekker smaakt.
Je bent echt een wereld wijf!!
Oeps klinkt wel een beetje hard maar dat is het echt niet hoor!
liefs van Vlinder
Jammie!
BeantwoordenVerwijderenZelfgemaakte jam is zo lekker! Ik maak het zelf nooit, maar m'n moeder wel. Ik heb pas een potje rabarber/aardbeienjam gekregen, zo lekker!
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenEn ook grappig,die potjes op zijn kop.
Groetjes Ans
Nou inderdaad Trudy zonder jou was ik nog steeds niet onder de bloggers!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel daar voor.
dikke kus!!
liefs Vlinder
Ziet er goed uit! En die suiker voor halfzoete jam die ga ik ook eens proberen te vinden, wist niet dat het bestond!
BeantwoordenVerwijderenOooh, lekker beschuitjes met aardbeienjam straks.. heerlijk!
Ik ruik het bijna die heerlijke aardbeienlucht, smullen maar! Groetjes, Colin
BeantwoordenVerwijderenIk maak het ook altijd met de stmaper fijn.
BeantwoordenVerwijderenLekker hè, zelfgemaakt!
Groetjes, Jolanda
Dank aan iedereen voor de tip met de stamper. Hier wordt vooral bessen- en bramenjam gemaakt. Ik gebruik echter marmello, dan kun je nog minder suiker gebruiken.
BeantwoordenVerwijderengeweldig dat wil ik beslist deze zomer ook nog gaan doen.
BeantwoordenVerwijderen