maandag 2 mei 2011

Samen vrij.

Deze week zijn onze kinderen alle drie vrij. Dat komt de laatste tijd niet zo heel vaak meer voor. De jongste zit op school in  zuid- en de middelste in midden Nederland. En de oudste studeert. Ook in het zuiden, maar op de universiteit zijn de vakanties tóch wat zeldzamer... En zelfs Jan heeft vrij, tot donderdag. Komt toevallig zo uit, 't is gewoon z'n "weekend".

Dus dat betekent uitslapen. En dat is wat er vandaag waarschijnlijk wel gaat gebeuren. Niet voor mij, hoor. Ik heb een biologische klok die er voor zorgt dat ik vanochtend gewoon om half zeven klaarwakker ben. Ook niet erg, ik duik lekker op de bank. Laptop erbij, even kijken of er al weer "nieuws "is in blogland, boek op schoot, kopje koffie erbij en meestal gaat de t.v. ook alvast aan.

Daarop was vanochtend wél nieuws... Osama Bin Laden is dood. Goed nieuws, dat wel, maar de dreiging waar we de komende dagen mee te maken krijgen, ik hoop dat het goed gaat.... Ze zijn het momenteel in het ochtendprogramma uitgebreid aan het bespreken. En ik ben er zo een die de t.v. op zo'n moment maar even aan laat staan, je weet maar nooit...

De dag ligt nog voor ons open. Geen idee hoe ik die in ga vullen. Waarschijnlijk ook wel met wat klusjes, want morgen gaan dochters, man en ik een dagje naar Utrecht. Jongste wil niet mee. Shoppen, dat is het niet voor hem. Dus dan zullen we 'm er ook maar niet mee lastig vallen...
 
Altijd anders, vakanties. Voor mij altijd weer een beetje wennen. Veel mensen om me heen en dan tóch zoveel mogelijk je eigen gang gaan. Dat betekent voor mij een beetje afsluiten en concentreren op m'n eigen dingen. Niet uit egoïsme maar meer uit zelfbescherming. Want als ik dat niet doe, ben ik de hele dag "bezig" met wat anderen doen. En me daarop aan te passen.

Maar ik ga er zeker ook van genieten. Al die gezelligheid om me heen, 'k besef wél dat dat geen jaren meer duurt. Oudste is druk bezig een kamer aan het zoeken. Dus zeg het maar hoe lang het nog duurt.

Maar deze week is het vakantie. Voor ons samen. Voor  jullie ook? Als dat wel zo is, wens ik jullie heel veel plezier. Met elkaar en met de tijd die je ervoor hebt!

5 opmerkingen:

 1. Ik moet ook altijd even wennen als iedereen thuis is. Ook bij ons is deze week iedereen vrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hadden de kids alweer twee weken geleden een week vrij; lekker samen aangerommeld en af en toe op pad.
  Ben het wel met je eens dat het spannend blijft, in de wereld ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze 'vakantie' duurt inmiddels vijf maanden.Ik ben nog steeds bezig om mijn eigen plekje te vinden. Het lukt niet echt.

  Nu heb ik besloten om mij maar over te geven aan de situatie. En accepteren dat ons leventje er voor nu anders uitziet. Het geeft rust.

  Het is ook wel weer gezellig. Samen koffiedrinken, niet zo vroeg opstaan,veel te laat naar bed en met mooi weer in de tuin zitten.

  Ik ga het nog missen, als ik straks weer alleen ben!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen Trudy,

  Bij toeval kwam ik op je blog terecht en ik vond het erg leuk om even mee te lezen. Ook ik heb altijd last van die biologische klok, maar kan er ontzettend van genieten om 's ochtends vroeg beneden te zitten met een kopje koffie en een boek, of even achter de computer. Ik ben ook 46, net geworden, en heb 2 kinderen, waarvan er 1 in Leiden studeert en dus op kamers zit, (Hoenderloo < - > Leiden, is niet te doen elke dag). De ander is ook veel uithuizig, door stage in Eibergen. Door de week zijn man en ik zomaar weer samen, heel apart hoor! Ik lees graag vaker met je mee, groetjes
  Anly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier geen kinderen dus ook niet echt iets met vakantie. Ik vergeet dan ook regelmatig dat anderen wel vakantie hebben.

  Ik was verbaasd over de aankondiging van Obama. Vind dat ze het niet goed aangepakt hebben, maar daar is nu niks meer aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...