donderdag 5 mei 2011

Updaten...

Ik zag tijdens het surfen over de blogjes een leuk idee bij een ander langs komen. Ik weet niet meer bij wie hoor, maar ik vond het een grappig idee. Ze hield een verslagje bij over de dag. En update om de zoveel uur. En aangezien ik tóch te veel tijd heb om achter de computer te zitten , dacht ik, ach ik waag me daar eens aan vandaag....

Op het moment zit ik op de bank en Fleur heeft net de ontbijttafel gedekt. Mirte is de afwasmachine aan het uitruimen en Jr. Is nog in geen velden of wegen te bekennen. Slaapt nog, denk ik of zit al achter de computer... Jan Sr. is werken, vroege dienst. En de meisjes gaan straks naar het bevrijdingsfestival in Wageningen. Dan ben ik daarna "overgeleverd" aan Jan Jr.

Die zíet het werk niet. En hij maakt er ook geen geheim van dat ie het liever níet dan wél doet..... Dus lastig, in mijn geval. Ik wéét dat ik zelf niets mag gezien mijn knie. En ik láát het ook wel, want vanochtend was ie een mooi stukje dikker van het vocht dan gisteren. Dus dat wordt innerlijke strijd. Móet wel vragen maar m'n schuldgevoel houdt me daarin behoorlijk tegen.

Ik speel ook met de gedachte maar gewoon een schema op te stellen voor het werk dat ik normaal doe. Wél zo duidelijk voor Jan en ook voor de rest natuurlijk. Ook een bescherming voor degenen die wél werk zien... Hé Jan komt beneden dus we gaan even ontbijten......Tot straks!

Kwart over 10 inmiddels... En er is nú al het een en ander verandert. Mirte besloot net om tóch maar niet mee te gaan naar Wageningen. Ze heeft nog veel huiswerk te doen en moet vanavond, morgen en overmorgen nog werken. En omdat ze vanavond nog moet werken heeft ze maar 2 uurtjes om daar van de muziek te genieten. Dus Fleur is net alleen weg gegaan. Naar de trein, waarin ze haar vriendinnen al ontmoet.

Net even een lijstje gemaakt van dingetjes die vandaag even gebeuren moeten. Zoals de was, stofzuigen, de plantjes buiten water enz. Je weet wel, dingen die je normaal ff snel tussen neus en lippen doet.... Daarna heb ik Mirte en Jan even erbij geroepen en samen met hun de taken verdeeld. Zo werkt het het beste. Hebben ze zelf inspraak, wél zo prettig!

En oh ja, ook nog wat leuks!! Een award!!Vooral leuk om de waardering die daardoor uitgesproken word. Want, zo onzeker als ik ben vind ik het nog altijd prettig te lezen dat de stukjes leuk gevonden worden... Dankjewel Jolanda! En nu heb ik vandaag alle tijd eens rustig te gaan kijken aan wie ik ze door geef! Maar dat lezen jullie strakjes weer!

Al weer bijna 2 uur.. Wat gaat de tijd toch snel als je schik hebt ;). Net even lekker in het zonnetje zitten lezen. 'k Heb een leuk boek, had ik afgelopen weekend al bij de bieb gehaald. 't Heet Leota's tuin. Zo'n heerlijke smulroman, waarin een verwaarloosde tuin helemaal opgeknapt wordt... dat is al leuk genoeg om te volgen en dan zit er ook nog een mooi familieverhaal in verweven... De schrijfster is Francine Rivers en ik raad het je aan.

Mirte wil nu net aan haar huiswerk beginnen. Tot nu toe is ze alleen nog maar bezig geweest met klusjes voor mij... was ophangen, afhalen even iets pakken, brood smeren enz.enz... Ik kreeg net al jaaaha.. toen ik wat wilde vragen. Hélp! schuldgevoel... ze moet nog huiswerk maken en nog werken vanavond....

Jan heeft ook al wat dingen gedaan, maar steekt niet onder stoelen of banken dat ie sowieso geen zin aan mijn verzoeken heeft. Hij laat letterlijk z'n hoofd hangen en sloft dan op datgene af wat gedaan moet worden. Het schuldgevoel is hier dan ook minder, 'k word er een beetje opstandig van.....

Dan nog even over de award. Ik moet hem natuurlijk weer doorgeven aan iemand en ik vind het leuk om dat te doen aan iemand die nog niet zo lang bezig is. Ze schrijft heel gezellig en heeft ook leuke tips voor low- budget plezier. Dus dat vind ik een opstekertje waard. Pak aan Happy Family! Jullie blog eenvoud loont is het zeker waard! Lezen allemaal hoor! Ik volg haar al een poosje en het is leuk!

Ik ga geloof ik maar eens wat spulletjes pakken om iets leuks in elkaar te flansen. Alle tijd, dus waarom zou ik het laten? Tot straks!

En nu is het 18.00. Toch maar niet aan het knutselen geweest. Kwam vanmiddag op het idee gezellig even naar m'n vriendin te gaan. Jan was thuisgekomen en na een kopje koffie zei ik dat ik even behoefte had aan een ander uitzicht.... Vat Vie hij gelijk persoonlijk op... Is deze niet mooi dan :)).

En nu staat er heerlijk lasagne op tafel. 't Lijkt wel vakantie. Of mooier nog, 'k hoef niet eens zelf te koken!Tot vanavond......

Half negen..... De lasagne was inderdaad voor herhaling vatbaar. Lekker! Na het eten heb ik eens wat spulletjes bij elkaar gezocht. En dit kettinkje van gemaakt:


Vind je 'm geslaagd? Toen ik daar mee bezig was deed Jan allerlei klusjes in huis. Afwassen, de was afhalen en ophangen, schoonmaken, hij draait er z'n hand niet voor om. Fijn hoor, zo'n huisman! Nou ik geloof dat ik vandaag wel genoeg ge-updated heb. 'k Ga vanavond nog even lekker genieten van m'n boek en van de blogjes die jullie nog geschreven hebben.

13 opmerkingen:

 1. Dat wordt afkicken als je been weer genezen is?!

  Ik heb een Award voor je, kijk je even op mijn blog?

  Groetjes en nogmaals beterschap!
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met je award Trudy! En succes met delegeren en op de blog zetten van updates ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je award!! Je verdient het.
  Leuk omje dag op te schrijven, ik weet niet of ik alles lees, ik kom tijd tekort om te lezen...
  Onze afwasmachine werd net uitgepakt..vakantie dus het gaat wat langzaam...
  Kunnen ze Wageningen nogin komen???Mijn schoonmama belde om te zeggen dat alles afgesloten was, auto thuislaten of op de fiets komen...iets te ver voorons, dus het bevrijdingsfeest gaat door zonder ons..))

  Fijne dag en ik zie je update wel verschijnen.

  Groetjes,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Probeer toch maar even te genieten van deze (fysiek) rustige dagen!

  Proficiat met je award trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je award! Je verdient het..

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. beterschap en rust wens je ik toe, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je award en de 'geef me de 5 methode' werkt hier beter dan vragen of ze (puberdame) iets wil doen :-) Hou je nog maar even rustig, dan kan dat vocht uit je knie. Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tja tussen neus en lippen door dingen doen is vanzelfsprekend voor jou, maar voor de rest... die zucht en steun negeren en blijven complimenteren, je bent afhankelijk van ze! succes en vooral sterkte..... Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dat is gelijk een lange post. haha, je moet toch wat als je met je been omhoog zit! Succes met de verdeling van de klussen! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt er heel wat werk van gemaakt.
  Leuk om te lezen trouwens.
  En Proficiat met je Award.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd met je Award, wat leuk!!!
  Een "dagje van je leven" heb je super leuk beschreven...
  liefs
  agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die onzekerheid herken ik wel hoor!!! Maar je hebt de award dubbel en dwars verdiend. Geniet er lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je blog is erg gezeliig, die award heb je verdiend. Ga zo door! En dat boek, dat is héérlijk, geniet er van. Ik vind het alleen altijd zo jammer als een mooi boek weer uit is ;-0.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...