vrijdag 16 september 2011

Leuk toeval!

Goh, wat kan het soms leuk lopen.... Om even bij het begin te beginnen:

Fleur, onze oudste, zit dit jaar in de tweede van de ALPO. De academische PABO ook wel gezegd. Het is een opleiding waarin de PABO gecombineerd wordt met de studie Pedagogische wetenschappen op de universiteit. En natuurlijk lopen de leerlingen ook elk jaar stage.

Na de herfstvakantie begint de stagperiode weer. Voor de zomervakantie kreeg Fleur al een klas toegewezen. Op het speciaal onderwijs, helemaal haar ding. Alleen.... het was een groep 3, 4 en 5. En eigenlijk hoort bij haar studiejaar een kleuterklas.

Dat vond ze toch een beetje lastig. Een klas die niet bij de leerstof en opdrachten van haar school aansluit is niet handig, zo dacht ze. Het stagebureau wuifde deze bezwaren weg. Maar haar SLBer (begeleidster vanuit school) gaf aan dat het toch niet handig was. En tenslotte moet ze het van haar beoordelingen hebben, dus....

Een mailtje. Wat over en weer geklets en gisteren kwam het verlossende woord. Er was een kleuterklas voor haar gevonden. In Nijmegen op een reguliere school. Ze was er toch wel blij mee. Tenslotte heeft ze in de andere jaren ook nog de mogelijkheid om naar het speciaal onderwijs te gaan. En stiekem vindt ze het geknutsel met kleuters ook helemaal geweldig...

plaatje van www


Intussen is de studie alweer begonnen. De eerste week kregen de leerlingen gelijk opdrachten mee naar huis. Ook één die ze uit moest voeren met behulp van een stuk of 3 kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Zou je denken dat je die zo gevonden hebt, maar dat viel nog tegen.

Bijna had ze het toch voor elkaar. En toen belde er gisteren een klasgenootje. Daar moet ze samen de opdracht mee uitwerken en als ze willen mogen ze ook "samen doen" met de kinderen. En dat klasgenootje heeft een kennis die op het basisonderwijs les geeft. Vandaag ging ze naar die school toe om het eerste gesprek met de kinderen te hebben.

"Waar moet je heen dan?" Was Fleur's vraag. En toen kwam er een bekend adres op de proppen. Hetzelfde als die van haar stageschool! Dus vandaag krijgt Fleur de kans om de sfeer al eens te proeven daarbinnen. Wat een leuk toeval is dat!!

10 opmerkingen:

 1. Dat is een leuk toeval, maar ook boffen voor Fleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk joh, ik hoop dat ze een leuke tijd krijgt met haar klasje! Wens haar maar veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd met wat voor verhalen ze thuis komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, als de dingen zo mooi uitkomen! Klinkt als een goede opleiding: zo'n combi van pabo en pedagogische wetenschappen!


  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is wel een heel mooi toeval. Leuk om te lezen dat ze zo enthousiast zijn. Die mensen kunnen we goed gebruiken in het onderwijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke opleiding doet Fleur.
  En wat kan het soms mooi lopen.
  Dat zie je nu maar weer.

  Fijn week-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk verhaal en fijn voor fleur. ik heb er 1 in de verpleging en 1 in de pedagogisch werk, dus 2 studenten en de laatste heeft zeker bof met al haar huiswerk nu dat ze 3 jaar stage heeft gelopen op een basisschool. ze knutselt wat af. fijn weekend, groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toeval bestaat niet ;-). Leuk dat het zo uitkomt, kleuters zijn geweldig en ik kan het weten, ik sta er elke week een dagje voor ;-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is echt een leuk toeval. Ik hoop dat ze genoten heeft.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...