vrijdag 23 september 2011

Voor een prikkie!

De hele dag was ik druk in de weer. Het huis werd van boven tot onder gepoetst. Toen dat klaar was en ik met Fleur lekker geluncht had in het zonnetje werd het tijd om boodschappen te doen. Even snel door de kasten om te kijken wat er nodig was. Even geen zin aan een boodschappenlijst, die zat in dit geval in m'n hoofd..

Eerst de Aldi en dan de DEKA. Dat is mijn volgorde. Tussendoor haalde ik nog 3 cadeautjes voor 2 nichtjes en een neef die jarig zijn dit weekend. Bij de Aldi kwam ik bij de kassa prachtige zachtroze roosjes tegen. Het druiste eigenlijk dwars tegen m'n even-zuinig-aan plannen in, maar ik kon ze echt niet laten staan.

Thuis gekomen (gelijk met Junior, die versleepte m'n boodschappen richting keuken, lief he?) zag ik de lila herfstasters in de voortuin. He, dacht ik, leuke combi met de roosjes! Beetje sedum en nog wat hortensia erbij en kijk nou:


Mooi boeket toch, en dat voor 2.19!

Ik stopte ook nog een roosje bij de boeketjes op het dienblad in op de eettafel. Die boeketjes stonden met onze verjaardag op de tafels in de tent.  En elke keer als ik iets herfstigs tegenkom buitenshuis leg ik het er gezellig bij:

Het laatste roosje staat altijd bij de foto van opa. Jan's vader waar ik wel eerder over schreef. De foto van Junior zette ik ernaast. Zelf vind ik dat ie best op opa lijkt, zelfs z'n blik op deze foto is nog identiek:

Zo. Laat het weekend maar komen... Het huis schoon, de boodschappen binnen en zelfs het gras werd vanmiddag nog even gekortwiekt door Jan. Yes!!

8 opmerkingen:

 1. Hallo Trudy,
  Zo, jij bent bedrijvig geweest vandaag! Alle gesopt en alle boodschappen binnen! Nou, dan verdien je wel zo´n lekkere meevaller. En ze zijn heel mooi, zo met die andere bloemen bij elkaar. Ik vind vooral je theepotjes met bloemen erg leuk... Ik heb de foto even vergroot, maar je hebt helemaal gelijk hoor, ze lijken sprekend... Mooie foto´s.
  Ik wens je een heel fijn weekend, het wordt prachtig weer en nu je toch helemaal klaar bent, kun je er lekker van gaan genieten,
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie bloemen groot gelijk dat je ze meenam. Ik ben nooit zo goed in het herkennen van gelijkenissen bij mensen, maar ik neem het direct van je aan. Geniet van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij gaat dus heerlijk opgeruimd...boodschappen in huis...bloemetjes leuk geschikt in theepot...het weekend in.
  Lekker genieten want we krijgen mooi nazomer weer.
  Groetjes van Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo je bent druk geweest vandaag.Mooi je boeket en wat leuk he om het aan te vullen met bloemen uit eigen tuin .Fijn weekend.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een huisvlijt en een prachtig boeket.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk heb jij niet alleen een herfstschilder, maar ook nog een tuinman.

  Een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schitterend boeket.
  En je zoon lijkt inderdaad op zijn opa.

  Fijn week-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo zeg, wat een ijver. En die rozen, die heb je dan zelf toch ook wel verdiend. Evengoed genieten jullie er allemaal van. Zo gezellig! Ze staan bij de Aldi natuurlijk ook altijd heel verleidelijk: net bij de kassa, en vaak lange rijen. Dus logisch dat je eens wat meeneemt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...