maandag 30 juli 2012

Achtergrondinformatie...

Nog eventjes een gezellig kletspraatje erachter aan vandaag. Vanochtend moest het van mezelf een beetje, nu heb ik er gewoon zin in. Ik heb al wel eens een beetje verteld over de barbecue die wij gebruiken met vakantie. Een -bijna retro- gasbarbecue. Of, eigenlijk is het gewoon onze buitenkeuken op vakantie!

Pino heeft een keukentje. Inmiddels werkt de kraan, het gasstel daarentegen nog niet. Jan is daar nog niet aan toe gekomen. Maar ach, dat hoeft ook nog niet persé, koken doen we nu zo als we met Pino op stap gaan:




Het hele ding zit in een bruin koffertje, past dus perfect in het tijdsbeeld bij Pino. 's Ochtends gaan er voorgebakken broodjes en croissantjes op. Niet te hoog zetten dat rooster, anders worden ze een beetje knapperig volgens Jan. (lees zwart). Gebeurt hem dan ook nogal eens, dat heb je als je tegelijkertijd een krantje leest ; )

Met de lunch komt er een stokbroodje in beeld, maar met hetzelfde gemak maak je er een pannetje soep op klaar. En 's avonds? Nou, zie de foto. Deze is de eerste dag van het tweede beschreven uitje gemaakt. Speklapje onderop, zakje Hollandse aardappelschotel in de koekenpan er bovenop en kind kan de was doen!

Zelfs pannenkoeken kan je er prima op bakken. Met 2 pannen. De onderkant bak je bruin bovenop, en voor de bovenkant gaat de pan een verdieping lager. Toen we Fleur de eerste keer gingen bezoeken deden we dit. Het kind had al 2 weken kip met patat gegeten. Helaas had de camping waar ze werkte een kiprestaurant, dus kon ze na een tijdje geen kip meer zien : o

Ook vind ik het nog eventjes leuk om de binnenkant van Pino te laten zien zoals het er 's ochtends uit ziet als je wakker word:




Onderaan de foto zie je dus het eind van ons bed. Dat neemt een flink deel van de ruimte in beslag. Niet erg hoor, want Jan moet natuurlijk met zijn lengte goed kunnen slapen en dat lukt zo prima! En zie je dat bruine daarachter? dat is deze meneer:


hihi, hij had mijn voet niet eens in de gaten...


Compleet nog vertrokken zoals je ziet. Eigenlijk willen we graag een klein partytentje aanschaffen. Zo'n paraplu constructie, en dan 2.5 bij 2.5. Met zijwanden, dat wel. Zeiltje eronder en dan lijkt ons dan een prima Tukkerslaaphok annex spullenhok. Moet wel zeggen dat het nu nog prima gaat zo hoor. Tuk is niet gewend aan boven, hij komt daar bij ons thuis nooit.

Op het bed zal hij dus nooit springen en ook op de bank beneden doet hij dat niet. Kent ie niet dus mist ie ook niet. Ik vind honden héél erg leuk hoor, maar wél op de grond. Een hond is een hond denk ik dan maar. En met zijn 45 kilo is het ook geen beest om op je schoot of in je bed te hebben...

Maar goed, zoals je als leest, we hebben nog wensen. Maar voorlopig blijft het hier even bij, er is al heel wat uitgegeven aan deze droom.

En trouwens, donderdag gaan we nog 2 nachtjes weg met Pino. Met z'n tweetjes, de eerste keer sinds we kinderen hebben! Naar Zuid Limburg, jullie hebben me volop overtuigd hoor! fijne avond nog verder!!

13 opmerkingen:

  1. Hoi! Ik heb een aantal blogjes gemist.. en net bekeken en gelezen.. maar 't ziet er allemaal heerlijk uit!! Echt vakantie!!! En met Pino, wat ontzettend gaaf zeg!! Wauw, hij is echt leuk!!! Heel veel plezier ook voor donderdag&vrijdag&zaterdag!! Hoop voor jullie mooi weer.
    Lieve groet, Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke ruimte voor jullie en Tukker. Wij zijn ooit een herfstweek met een gehuurde camper naar de Ardennen geweest. Toen sliepen we met ons zessen in die ruimte. Geen voortent, regenachtig weer, puberkinderen... Enfin, je begrijpt het al. Dat was eenmalig. ;o)
    Veel plezier in Limburg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt me best heel gezellig zo en Tukker heeft het zo te zien ook helemaal naar zijn zin.Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er gezellig uit en die gordijntjes zijn helemaal geweldig! Zo kun je niet anders dan vrolijk wakker worden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wast heerlijk allemaal. Dit is zoooo genieten! Nog veel plezier met Pino. En het eten ziet er heerlijk uit.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die Tukker weet de fijne plekjes wel te vinden.
    En veel plezier in het Zuid Limburgse heuvelland.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik vind kamperen heerlijk! spijtig dat mijn wederhelft niet houdt van bbq, op reis kookt hij steeds en ik moet toegeven dat het steeds enorm smaakt. leuk als je de hond mee kan nemen hé, hij schijnt het wel naar de zin te hebben! groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat lijkt me nog best apart, voor het eerst weg met z'n tweetjes! Veel plezier gewenst.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ziet het er toch heerlijk knus uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk, waar gaan jullie naartoe in Zuid-Limburg? Spannend zo met z'n tweetjes... uh drietjes (Pino, haha)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij gaan naar camping "De Cauberg"op... de Cauberg!! Voor mij een beetje nostalgie. Ik heb nl. als kind 3 vakanties op de Cauberg doorgebracht. Op de Europacaming, zo heette dat toen.

      Verwijderen
  11. dat ziet er lekkerr uit zeg! ik krijg weer zin in de vakantie met BBQ!
    Groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...