woensdag 25 juli 2012

Het vervolg dus...

Jullie hadden nog wat van mij tegoed. Vanaf dag 2 van ons weekendje uit. Zaterdagavond bleef Mirte bij haar zus slapen in de stacaravan van het animatieteam. Eerst gingen ze met z'n allen nog gezellig stappen. En ik geloof vást dat de dames heerlijk bij gepraat hebben. Of we ze om 11 uur zondag op wilden halen? Ja hoor!

Half 12 kwamen we weer op camping De Meeuw aan. Voor Fleur ook wel fijn dat we op een andere camping stonden, ze had een beetje last van het B.N.-syndroom... Zodra ze over de camping liep kwamen er kinderen achter haar aan... "Fleur, wat gaan we nu doen?" Eerst maar eens een kop thee. "Oh heerlijk" zei Fleur "Dat heb ik toch gemist."

Rust en een lekkere kop groene thee. En volop verhalen. Tussen de middag genoten we van een stokbroodje mèt, klaargemaakt op onze gasbarbeque. Dat ding werkt een beetje als een oventje, dus die broodjes erop doen we al járen. Scheelt toch weer in de knip, zo zelf voorgebakken broodjes meenemen. Met z'n vijven is gekocht vers brood 's ochtends op de camping al zo best duur.

Na het eten gingen we even richting water. Tukker mee:



En als je water ziet móet je even zwemmen, tóch ; ))

Daarna liepen we even richting Brielle. Leuk plaatsje zeg! Fleur kocht er een mooi zomerjurkje (beetje jaren 60) en ik ging voor een sjawl. Oudroze met rozen. Mooi! Er stond in Brielle een kraampje met een hele slimme koopman. Hij verkocht schoongemaakte ananassen. Die gingen héél erg snel. Maar ze waren dan ook wel super lekker zeg!




De rest van de dag genoten we nog van pannenkoeken van de bbq (koekenpan er bovenop), elkaar en een spelletje kaart. Om een uur of elf 's avonds bracht Jan de meisjes weer naar de camping.

Volgende ochtend. Na een goede nacht in Pino, hij slaapt goed hoor! ontbijt in het zonnetje. En dan voorzichtig gaan inpakken. Ging prima totdat... Jan even de dop van het tankje van de koelvloeistoftank wilde controleren. Even schoonvegen met een tissue en knap! Hij was in 2 stukjes. Oh oh, en nu?

Dealer in de buurt opgezocht, Mirte bij Fleur opgehaald en even bellen. Nee, dat onderdeel hadden ze niet. Computer erbij en de man van de dealer kwam tot de conclusie dat er maar één zo'n dop in Nederland was : ( In de buurt : ) Met genoeg water op voorraad, want je weet maar nooit, tuften we voorzichtig richting garage. En gelukkig, de dop was de goede, we konden weer!!

De terugreis verliep voorspoedig. Maar doordat we een beetje binnendoor reden werd het wat laat voor we thuis zouden komen. Kijk, dan is zo'n camper een oplossing! Supermarkt opgezocht, vlees en stokbrood en salades gekocht en een plekje in een weiland gevonden. En dan eet je zo onderweg:




Met  dit uitzicht:




Heerlijk toch? En ook zeker voor herhaling vatbaar! Nou ja, kan zijn dat we donderdag alweer vertrekken! Even kijken wat voor route we dan aanhouden en hopen dat het weer een beetje mee valt. Vandaag gaat Jan nog even door met verbeteringen aan Pino aanbrengen. Gisteren nog een beetje sleutelen, en het één en ander wat soepeler laten lopen, zoals de schuifdeur.  En ik? Ach ik vermaak me wel. Beetje inpakken, beetje wassen en vooral niet vergeten te genieten van dit weer! In de schaduw dan hè...

7 opmerkingen:

  1. Wij hadden vroeger thuis ook een camper en het leukste van dat ding was inderdaad dat als we een mooi plekje zagen, we er gewoon konden gaan staan. Nu zijn de regels met betrekking tot 'wildkamperen' geloof ik wel wat strenger, maar het blijft toch een heerlijk vrij idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk toch , ik ben hier thuis Meneer Williams ook al een beetje aan het opwarmen voor een camperavontuur maar die ziet het toch nog (helaas) niet zo zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het klinkt allemaal zalig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een heerlijk vakantiegevoel! Mooie foto's ook.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er in ieder geval erg zomers en vakantieachtig uit.
    En wat een geluk,dat die garage de juiste dop had.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk zeg, die vrijheid, inpakken en wegwezen is de praktijk gebracht! Geniet maar lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn man probeert mij al héél lang te porren voor een camper en als ik zo deze gezellige plaatjes zie en het gemak van altijd je huis (keuken) bij je te hebben, denk ik dat hij een goede kans maakt... Hahahaha :)

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...