zondag 29 mei 2011

Goed gescoord!!

Gisteren wás het weer zover. De kerkemarkt bracht weer leven in ons dorp. Waar het op andere zaterdagochtenden stil is, bij het saaie af, liep nu heel ons dorp uit.... En we hadden het geluk dat Jan 's ochtends ook vrij was. Dus om half 11 gingen wij richting het centrum.

Om 10 uur begint het spektakel al, maar dan moet je hardloopschoenen aandoen en een flinke plank voor je kop hebben. Zó wordt er dan om het hardst gelopen voor dat éne koopje en elkaar de spullen voor de neus weggekaapt...Nou, daar ben ik niet van. 'k Voel me al snel een beetje opgelaten in zo'n geval. En ik ben ook wel in de overtuiging dat er voor ieder wel wat is weggelegd.

Eérst maar eens richting "grootmoeders kraam". Toch wel onze favoriet. En daar hebben we ons slagje geslagen. Het begon met deze apothekersflesjes. Voor een prikkie. Op het moment dat ik ze kocht had ik er nog geen plekje voor in gedachte maar ik vind ze hier níet misstaan...




Daarna kwam ik deze schalen tegen. Mét bloemetjes natuurlijk. Past prima bij m'n verzameling. Léuk toch?



En nog soepkommetjes..ook niet te weerstaan...




Ondertussen was Jan's oog op een weegschaal gevallen. Maar nét te laat. Iemand was 'm voor en druk aan 't onderhandelen. Hij was zo goochem even in de buurt te blijven en toen de man voor hem de weegschaal quasi beledigd terug legde afwachtend wat er zou gebeuren verscheen er tóch even een plankje voor Jan's hoofd. Ik wil 'm wél voor die prijs. Alsjeblieft! En nu hangt ie ( mét plantjes)  te pronken aan ons afdak....





Later tikte Jan nog een leuke oude lantaarn op de kop. Al omgebouwd tot "nieuwerwets" lampje en dus ook helemaal geschikt voor het afdak. Als er nog maar plaats genoeg is ;)).



Na nog wat boeken en speldjes en katoen (haken? zit dat erin dan??) gingen we mét oliebollen, want dat is traditie op weg naar huis. Helemaal geslaagd, alleen moet ik misschien eens even wat anders opruimen.... via M.P. misschien???

11 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk als je weer met zoveel spullen thuiskomt. Je bent echt goed geslaagd. Geniet van je mooie nieuwe spulletjes! Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij hebt ook al van die gezellige spulletjes gescoord en manlief heeft goed aan het 'buitengebeuren'gedacht maar....waasr laten we het allemaal.
    Ik moet ook echt eens 'opruiming'houden maar wil er eigenlijk geen afstand van doen. Tja...wat 'n dilemma he!!
    Wens je een gezellige zondag,
    Groetjes, Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke spulletjes hebben jij en je man weer gescoord.

    liefs colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een ontzettende leuke dingen kocht je zeg!!

    Mooi hoor! Leuk hoe dat gaat. Al ben ik daar ook niet zo goed uit in. Al zou ik wel wachten of ze het eventueel terug zetten!! Je weet maar nooit!

    Och, je overtollig spul ben je via MP zo kwijt!!

    Groetjes Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt duidelijk meer gescoord dan ik, maar bij mij zat een beetje de knip erop.... leuke dingen heb je gekocht, veel plezier ermee! fijne avond. groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jouw dag kan niet meer stuk,als ik het zo bekijk...wat een leuke spulletjes,zeg.
    Die weegschaal b.v. en hoe je die vervolgens gebruikt hebt,echt heel leuk.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk hoor, struinen en goedkoop dingen op de kop weten te tikken. Ik ben er dol op. Breng daardoor trouwens ook regelmatig iets naar de kringloop....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die weegschaal is wel erg leuk zeg!
    Verder ook leuke spulletejs.
    Ben er ook zo gek van, dat rondstruinen.

    Groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een bofbips ben je weer met je leuke aankopen!
    Hartelijks

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Grappig hoe Jan aan die weegschaal is gekomen. Hij heeft er geen vrienden mee gemaakt (behalve bij de verkoper dan).
    Je kunt volgend jaar zelf een kraampje huren en dan alle overtollige spulletjes verkopen. Als je er een foto bij doet van hoe mooi het in jouw huis heeft gestaan, ben je zo alles kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk zo'n afdak! En leuk, die weegschaal er onder!

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...