maandag 24 januari 2011

Dagje relaxen.

Een tijdje terug schreef Makkie (zie lijst met bloggen)  in haar blog over een kringloopwinkel in Doetinchem die zo leuk was dat het eigenlijk meer een brocante was. Dat maakte me op slag nieuwsgierig. Nu is Doetinchem niet zo heel ver van ons dorp af, en de woorden kringloop en brocante hebben zowel bij mij als bij Jan een behoorlijke aantrekkingskracht. Ik ben gezegend met zo'n man die het leuk vindt om te shoppen. Dus er waren vandaag maar een paar woorden voor nodig....

Jan had vandaag nog weekend. Hij werkt in de ploegen. 6 dagen op en 4 dagen af. Vandaag was de vierde dag vrij. Als het dan zo is dat ik ook geen verplichtingen heb trekken we er graag samen op uit. Het liefst gaan we einden wandelen. Dit doen we al weer heel wat jaartjes. Ik heb in het verleden medicijnen geslikt tegen een  depressie, maar kwam tot de conclusie dat wandelen voor mij veel beter hielp. En de bijwerkingen werken voor mij ook beter, 't is goed voor de conditie en ik kom er niet van aan, zoals bij de tabletten, integendeel.

Vanochtend kwamen we op het idee de wandeling te combineren met een bezoekje bij de kringloop. Jammer genoeg was die pas vanmiddag open. Wat te doen? Nou daar waren we snel uit. We hebben er gewoon een dagje uit van gemaakt. Op internet opgezocht waar we konden wandelen met Tukker. Dat is met een hond met een overdosis aan energie het gemakkelijkst bij een hondenlosloopgebied. Dat bleek in de buurt van Doetinchem prima te kunnen tegenover het kasteel Slangenbrug. Een prachtig gebied met veel beekjes erlangs. Helemaal goed voor Tukker, want als ie water ziet ligt ie erin.
Daarna zijn we even in de stad wezen lunchen. Bij eetcafe De Goedzack. Ik kan het je zeker aanraden. Erg gezellig en een leuke bediening. En ook betaalbaar. Voor 6.75 had je  een lunch die bestond uit 3 sneetjes brood,1  met vleessalade,1 met een kroket en 1 met gebakken champignons.En het was heerlijk! (dit lijkt wel een reclame als ik het zo overlees, maar we hebben geen aandelen hoor!)

Toen onze "honger" gestilt was werd het tijd voor wat shoppen. Eerst nog even bij Pieces (mijn twee dochters hebben me daar warm voor gemaakt, en het zat op hetzelfde plein als het eetcafe ) daar ben ik nog geslaagd voor een truitje en een sjawl. Inmiddels goedgekeurd door m'n adviseurs. Daarna op zoek naar de bewuste kringloop van Makkie.Ze had niets teveel gezegd! Wat een ontzettend leuke snuffelwinkel. Toen we er rond liepen waren we het er helemaal over eens dat dat een kringloop was zoals het bedoeld is. Al heel snel liep ik tegen een koffiepotje aan. Voor 7.50, misschien niet helemaal een kringloopprijsje, maar zò leuk, dat ik het niet kon laten staan! 

 Na een tijdje riep Jan me met een tweede vondst. Vijf plastic jaren 60 schaaltje voor maar 1 eurootje. Dus die ook mee. Toen even naar de boekenafdeling. Daar vond Jan nog een boek over Volkswagens, helemaal aan hem besteed. (zie vorig blogje). Op het laatst vond ik in een kistje nog een kunstleren fotolijstje. Bij de kassa moesten we 10 euro afrekenen, het lijstje kregen we er gratis bij. Leuk!
 Op de terugweg Fleur opgehaald van haar stageschool, daar kwamen we toch (bijna)  langs, en toen we thuis kwamen stond er een heerlijke Quiche op het aanrecht, het produkt van weer een kookles van Jan Jr.  Mooie afsluiting van een zeer geslaagd dagje uit!  En Tukker? Nou, nu ik dit stukje aan het schrijven ben ligt hij te snurken als een oude man. Hèlemaal voldaan!!

P.S.:  als je een tip hebt voor losloopgebieden in jullie buurt, wij houden ons aanbevolen!

9 opmerkingen:

 1. Ik hou ook van wandelen, heerlijk. Maar Husband niet. En dat is jammer.

  Fijn zo'n dag samen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een heel geslaagde dag!! Onze meiden hebben mij ook naar de Pieces gekregen...idd erg leuk daar en wel te betalen. Dat hempje met die nostalgische engeltjes heb ik dus ook!!! Hihi..goeie smaak! Leuke kringloopvondsten en Tukker ligt van te dromen van zo'n lekker dagje! Groetjes, petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk dagje uit. Op dit moment kom ik nog bij twee kringloopwinkels. Eentje heeft heel veel rotzooi en als je goed zoekt vind je misschien iets en de ander moet je ook goed kijken maar is wel aan de dure kant. Ik wil nog naar andere adressen gaan die ik heb gevonden misschien hebben zij wel leukere spulletjes.
  Dank je wel nog voor je bezoek en reactie aan mijn blog.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Trudy wat leuk! Kom je de volgende keer even een bakje koffie drinken als je toch in de buurt bent? Als je er echt regelmatig kijkt scoor je de leukste dingen!
  Hartelijks,
  Makkie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo dat is idd nog eens een "leuke" kringloop...volgens mij is dit de zelfde kringloop als waar yolanda van bijzonder oud ook heen gaat....en ik wil er al zooo lang heen.
  Ik plan nu gelijk een dag heen...ik wil het gewoon zien...
  Volgens mij ga ik maar eens je raad opvolgen en met mijn neus in de wind lopen, dank je wel voor je reactie op mijn blog
  Ik ga je vanaf nu ook volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke vondsten! Heerlijk toch die kringloopwinkels!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Trudy,

  Dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek.Puur toeval, dat ik hier terecht kwam!

  Dat klinkt in ieder geval heeel gezellig, een heerlijke dag!

  Mooie vondsten deed je bovendien!!
  Zalig dat snuffelen bij de kringloop!

  Groetjes van Thea♥

  Crea by Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke vondst die koffiepot en de schaaltjes. Heerlijk zo snuffelen!

  En wat een geweldige naam Tukker, die ga ik voor een volgende viervoeter onthouden.

  Groetjes kasboekvrouw

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...