donderdag 20 januari 2011

Blog schrijven

Waar zal ik het vandaag weer eens over hebben? Geen idee, eigenlijk. Misschien wel over het feit dat ik mezelf lijk opgelegd te hebben dat ik elke dag een stukje moet schrijven. Waarom? Ik denk zo maar dat als ik dat de laatste tijd elke dag gedaan heb, het misschien wel van me verwacht wordt.

Ik vind het helemaal leuk, dat schrijven. En meestal heb ik ook best wel inspiratie.  Als ik dan eenmaal aan het schrijven ben komen de woorden vanzelf uit m'n computer rollen. 't Is een beetje hetzelfde als een kettinkje maken. Je haalt de oude uit elkaar en dan komt het idee wel aanwaaien. Waar ik het vandaan haal, geen idee, maar het is er gewoon.

Totdat er wat van je verwacht word. Dan sla ik dicht. Is het ineens ook minder leuk. Faalangst? zou kunnen. Moeten? Ja ik denk dat dat ook niet dat  bevorderlijk werkt.

De laatste dagen merk ik dat ik me er meer toe moet zetten om achter de computer te kruipen om een stukje te schrijven. Ik ben een beetje druk, en het is lastig te ontdekken dat ik dit ook dan meer als een verplichting ga zien waardoor het minder leuk wordt.

Het past ook helemaal bij mij. Denken dat mensen wat van je verwachten. En dan erachter komen dat dat allemaal best mee valt. Last van verantwoordelijkheidsgevoel, ook voor dingen waar ik helemaal niet verantwoordelijk voor ben. Denken voor een ander. Irritante eigenschap eigenlijk. Moet ik toch eens afleren. Misschien wat meer bij mezelf blijven. Loslaten ook wel genoemd.
Dus het zou maar zo kunnen zijn dat vanaf vandaag niet meer elke dag een stukje tevoorschijn komt op deze blog. Gewoon omdat ik er niet aan toe kwam of omdat ik ergens anders zin aan had. Wel zo relaxed, en zo blijft het leuk.

9 opmerkingen:

 1. Je moet doen waar je zin in hebt. Logjes schrijven moet geen verplichting zijn. Schrijven wanneer je zin hebt. Maar ik kom wel elke dag even kijken.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou ik wacht wel op jouw blogje hoor, rustig aan, om de paar dagen is ook leuk, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Trudy,
  Gewoon schrijven wanneer het jou uitkomt hoor. Want als je jezelf verplichtingen op gaat leggen dan wordt het steeds moeilijker om een post te schrijven, en het moet wel leuk blijven natuurlijk. Ik herken veel van mezelf trouwens in jou stukje, en ben ook nog steeds aan het leren dat ik ik ben en dat ik toch echt niet iedereen tevreden kan stellen. Wel moeilijk hoor, maar ik krijg steeds meer zelfvertrouwen.
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Trudy, dank je voor je reactie! Ik ben een paar jaar geleden ook een blog gestart en...gestopt om de reden die jij nu noemt! Ik moest teveel van mijzelf...en daardoor werd het een 'moeten' en zo ging het mij zelfs tegenstaan. Ik sloeg ook dicht...had niks meer te melden. Nu ben ik weer gestart maar met een heel andere instelling. Ik schrijf wanneer ik zin heb en niet omdat het moet. Dat stukje heb ik losgelaten en dat voelt goed. Ik geniet er nu echt van. Doen hoor want het is jammer als je op een gegeven moment er geen zin meer in hebt. Bloggen is een verrijking, geen verplichting (die hebben we al genoeg toch? ;)). En weet je wat je stiekum ook kan denken...er zijn zóveel blogs....er is elke dag wel iemand die schrijft dus ook altijd iets te lezen. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Trudy,
  Wat leuk dat je reactie op m'n blog hebt achtergelaten. Ik was natuurlijk ook nieuwsgierig naar jou item 'loslaten'. En wat een herkenning!
  Vooral dat laatste stukje over verwachtingen, verantwoordelijkheidsgevoel, denken voor een ander....T'is alsof ik mezelf hardop hoor denken.
  En ik weet hoe lastig het soms is hoor, hoe het je zo in de weg kan zitten. Ondanks dat anderen zeggen dat het echt niet zo hoeft. Is gewoon het aard van het beestje denk ik. Dus we hebben een boel overeenkomsten.:):):)...Ik ga je blog maar volgen en kijken of je de kunst van het loslaten een beetje onder de knie gaat krijgen. Misschien kan ik dan ook weer van leren.:)
  Dus laat vandaag maar lekker de boel de boel en ga iets leuks helemaal voor je zelf doen!
  Alvast een fijn weekend.
  Groetjes,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je voor je reactie.
  Ik kom je vaker even bezoeken,

  Groetjes en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die gedrevenheid van iedere dag een stukje 'moeten' schrijven heb ik ook....en ook ik merk dat dit me steeds meer moeite begint te kosten...en da's toch niet de bedoeling. Dus: loslaten en schrijven wanneer je wilt en inspiratie hebt. Succes hiermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Trudy,
  Heel goed dat je dit aangeeft en even zo goed dat je het ook om gaat zetten in daden. Doe de dingen die je wilt doen en geniet! Het leven is al ingewikkeld genoeg waarom zou je daar zelf nog een schepje bovenop doen. De waardering zit in wat je schrijft, niet in hoe vaak.
  Geniet van het weekend!
  Hartelijks,
  Makkie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Trudy, leuk blog heb je!

  Wat je hier schrijft begrijp ik heel goed, op een gegeven moment lijkt het een verplichting te worden. Wat bij mij helpt, is om dingen te verzinnen tijdens het strijken en stofzuigen of werken en daar dan later een stukje over te schrijven. En dan niet eerst andere blogjes te lezen, want dat vreet ook inspiratie. Eerst zelf schrijven, dan lezen.

  Fijne zondag en groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...