zaterdag 15 januari 2011

Heel veel koekjes.

Zaterdag is bij ons "patatdag". Andere dagen ben ik vaak overdag al bezig met het eten voorbereiden, zaterdag houd ik dus dan tijd over. Tijd die ik graag besteed aan iets te bakken. Deze week had ik het recept van de koekjes van Teunie (eenvoudig leven) gespot. Er stond bij dat het een behoorlijke hoeveelheid was, nou, we zijn nog niet met z'n twaalven, zoals zij, maar ze eten hier thuis wel voor twaalf. Vooral als het om koek en snoep gaat. Dus het is aan ons wel goed besteed.

Vanochtend ging ik aan de slag. De boodschappen waren al gehaald, dus ik moest het met de voorraad uit de kelder doen. Het waren eigenlijk roomboterkoekjes, maar roomboter was niet voorradig. Dus het worden boterkoekjes. Basterdsuiker was er ook niet, dus gewone suiker, ook goed.

Ze schreef dat je rollen moest vormen, dat lukte me niet goed. Zal wel door de andere samenstelling komen. Vijf  bollen gemaakt, en deze stuk voor stuk uitgerold en uitgestoken met koekvormpjes. Ik was weer helemaal terug in de tijd dat ik dit met de kinderen deed. leuk!

Het eerste deeg gebruikte ik zonder toevoegingen. De tweede soort koekjes werden versierd met nootjes. De derde met kandijsuiker, de vierde vermengde ik met chocoladevlokken en in de vijfde kwam een lepeltje jam. Zo werd het een heel gemengd palet. Dit allemaal geïnspireerd door de ideeën van Teunie!

En zo zag het resultaat eruit:

3 opmerkingen:

 1. ja die koekjes die gaan vast wel op hier hebben ze er ook liever twee als 1, hihi...

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en ze kan het ook zo geweldig vertellen he? , geniet ervan , ziet er heel goed uit, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Trudy,

  Mag ik je hartelijk bedanken voor de lieve reactie op mijn blog!

  Wat woensdag betreft...tja het is weer net zo onverwachts als 6 jaar geleden, maar we blijven van het positieve uitgaan.

  Ben even door jou blog gaan lezen.....leuk hoor,en wat een gezelligheid bij jullie.
  Denk dat jij vaak te horen krijgt als je man en kinderen je keuken binnenstappen van:mmmmm....wat ruikt het hier lekker!!

  Maar ik lees ook een héél ernstig en verdrietig bericht,het is nog zo vers.....het moet moeilijk voor je zijn om een dierbare vriendin te hebben die onlangs een zoon verloren heeft,het zal ook jou pijn doen in het hart om haar verdriet te zien.
  Jullie zullen elkaar tot steun zijn, en ik wens jullie daar veel sterkte mee!

  Ik ben zo vrij en pak ff een hartkoekje;-) van de schaal,zoonlief heeft net kop koffie voor me ingeschonken
  Mmmmm......smaakt goed....lekker bros:-)

  Fijne zondag!
  En dat je altijd van harte welkom bent op mijn blog zal duidelijk zijn!
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...