zondag 16 januari 2011

Metamorfose..

Sinds een aantal jaren heb ik een hobby. Van oude kettingen nieuwe maken. De oude koop ik bij de kringloop of op de rommelmarkt, en dan sloop ik ze uit elkaar.

Vervolgens komt de vraag :"wat doe ik ermee?" Soms ben ik er zó uit, en weet ik het met de aankoop al. Andere keren gaat het ding in de"kralenkast", waar al m'n spullen inzitten die met dit gebeuren te maken hebben. Van tijdschriften en boeken tot bedeltjes, ringetjes, draad enz. enz. En in één keer krijg ik dan een ingeving.

Dan begint het te kriebelen. Ik wil die ingeving dan ook in de praktijk brengen. Vervelend als je dan die week net even wat minder tijd hebt. Maar als het dan wel kan lijkt het net of ik het ter plekke uit m'n mouw schud....

Dit kettinkje kocht ik een aantal weken geleden bij de kringloop. Voor 2 euro. Een fotootje van gemaakt,
en vanmiddag had ik nog even tijd over. Het ding "pestte me al even en de schaar ging er in. Ik heb de kraaltjes op draad gewikkeld en dat draad ook weer in elkaar gewikkeld. Ik noem dit soort kettingen dan ook wikkelkettingen. Door deze techniek krijg je een veel losser effect . Fleur wilde wel even model staan. Zie hier het resultaat:


Vinden jullie 't wat?

4 opmerkingen:

 1. Of ik het wat vind? Hartstikke leuk!!
  Leuk dat je even bij me kwam neuzen, ik ga nu even bij jou neuzen ;-))

  Groetjes Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh.... wat mooi. Heb je dat jezelf aangeleerd of is dat een domme vraag?

  Ik vind hem prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, hoor Frederique, helemaal niet. Jaren geleden heb ik ooit eens een workshop gevolgd in een ketting haken, met gecoat staaldraad en glaskralen. Toen was het hek van de dam.Bij een kennis nog wat ideetjes opgedaan en gewoon zelf aan de slag gegaan. Heel veel gemaakt, als kadootjes en ook soms wel op een marktje gestaan. Heel leuk allemaal. Maar de laatste tijd niet zo veel meer aan gedaan. Soms heb je dat zo. Ik vind het dan ook heel leuk te lezen dat je enthousiast bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via jouw reactie heb ik je blog ontdekt. Wat leuk! Ik kom nog eens terug!
  Leuk idee trouwens van die kettingen.
  Konijnen samen zetten: gewoon doen. 't Is zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...