dinsdag 18 januari 2011

Oud brood.

Even een stukje over eten. Wat, alweer? Ja, nou sorry hoor, maar dat moet toch elke dag weer gebeuren.  's morgens, 's middags en 's avonds, het gaat maar door....

Vorige week had ik bij de DEKA in ons dorp een pak mix voor zonnebrood gekocht. Met zonnebloempitjes en mais erdoor. Geschikt voor het maken van 2 broodjes.(1 kg. dus). Zondagochtend het eerste  gedeelte als vlechtbroodje verwerkt. Ging er goed in, maar er bleef wat over. Jan had vroege dienst, vandaar dat het te veel was.
 Normaal haal ik m'n brood altijd op de markt. Pompoenpittenbrood. Ambachtelijke broden, dus dat betekent  dat je ze zelf nog snijden moet. Ik heb er elke week 4, dus voor dat snijden gebruik ik een elektrisch mes. Ook voor net gebakken warm brood is dat handig, dan druk je het lang niet zo in elkaar.

Deze week kwamen we tekort. Het brood was op, en dat vond men hier minder. Om dat tekort even aan te vullen, heb ik gisterenmiddag nog maar zo'n zonnebroodje gebakken. Ging er best goed in vanochtend, maar was weer wat van over.

Vanmiddag 12 uur. Lunch. Wel net nieuw brood gehaald, maar de resten zonnebrood lagen er ook nog. Wat gaan we daarmee doen? Ik kwam op het volgende ideetje:

Het tostieijzer kwam uit de kast. Een stukje brie (magere, want ik let altijd een beetje op m'n gewicht). Even de buitenkantjes insmeren, brie en pompoenpitten ( die houd ik over als ik het brood van de markt gesneden heb) ertussen en even in het ijzer. Beetje chilisaus erbij en smullen maar!Het bordje op de foto heb ik zelf gedecoreerd tijdens een workshop bij Ria Stam. Zij geeft hier in het dorp hele leuke workshops op dit gebied. Maar hierover een andere keer meer.

3 opmerkingen:

 1. Hmmm dat ziet er goed uit zeg.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee! Ziet er trouwens erg lekker uit.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er ontzettend lekker uit!
  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...