zaterdag 24 november 2012

Bezuinigen in de praktijk.

Allereerst nog even dit na aanleiding van mijn vorige schrijfsel:

Als ik mijn boek uit heb gaat ie door naar Mirjam. Zij was de eerste die reageerde en ik dacht dat het wel handig is een leeslijst te maken op volgorde van binnenkomst van reacties. Die lijst plak ik dan voorin het boek, zodat degene die 'm heeft kan zien met wie er contact moet worden opgenomen om door te sturen. Dit was ook Mirjam's idee en ik vind het een goeie...

En dan tot de orde van de dag: wij zijn op het moment aan het bezuinigen in de praktijk. Allereerst zijn we volop bezig met het uitzoeken van de juiste zorgverzekering. Best nog een klus, eerlijk gezegd. Maar goed, het lukte vaker, dus dat zal nu dan toch ook wel weer?

Ook zegden we een aantal abonnementen van tijdschriften op. Ging heel makkelijk. Jan verbaasde zich hoe hij al heel snel een aanbieding kreeg toen hij zei dat één en ander te duur was. Ook als je niet van plan bent op te zeggen is het de moeite waard even te bellen. Het scheelt behoorlijk wat je dan gaat betalen. Je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je dit niet doet.

En dan de wekelijkse boodschappen. Ik koop elke week fruit aan de deur bij de fruitboer. Hoe aardig deze man ook is, het wordt mij echt te gek. Alleen appels haal ik er nog, verder ga ik toch echt naar de supermarkt in 't vervolg.

Over dat fruit gesproken, er is nog veel leuks met een beetje overrijp fruit te doen. Bij de Jumbo hier in het dorp vekopen ze ook kant en klaar zanddeeg. Je pakt een ovenschaal, bekleed 'm met deeg en snijd het fruit (in mijn geval 5 appels, 3 kiwi's en een grote peer) fijn. Rozijntjes en een beetje kaneel erdoor.

45 minuutjes op 180 in de oven en kijk!

Een heerlijke appeltaart en het kost maar heel iets! Voor 1.89 had ik het deeg, duzz... Kan natuurlijk nog goedkoper, maar dan moet je het deeg zelf in elkaar flansen.

Wie zegt dat bezuinigen niet leuk is?? Fijne avond!

4 opmerkingen:

 1. Succes met je verzekering uitzoeken. Welke het ook wordt, ik hoop dat jullie hem zo min mogelijk nodig hebben :D

  Ziet er lekker uit, je taart! Eet-ze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Leuk dat ik als eerste je boek toegestuurd krijg. Ik kijk er naar uit! En als-ie uit is gaat het natuurlijk door naar de volgende...
  Bezuinigen is iets wat we allemaal wel doen, ieder op zijn eigen manier, denk ik tenminste...
  En ik... Ik ben eindelijk begonnen aan mijn 'Een kastje per dag!' Of laatje, dat kan ook natuurlijk... Wordt echt de hoogste tijd dat er hier eens flink ruimte gemaakt wordt... Haha...
  Ik wens je succes met het uitzoeken van de juiste zorgverzekeraar, lijkt me een bereklus...
  Fijn weekend verder,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit! En een stuk goedkoper dan een taart van de bakker!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...