dinsdag 13 november 2012

Soms...

Soms hè, soms is het leven zo leuk, zo verrassend... Dat ervaarden Jan en ik afgelopen zondag weer.

We gingen 's ochtends na de koffie even met Tukker wandelen. Lekker in deze tijd. Zondag was het ook nog eens een keer heerlijk weer, dus wat lette ons. Vandaag is het een stuk miezeriger, dus Tuk ligt nu nog op z'n kleed, te hopen of ik nog eens een keer... maar ik dwaal weer eens af.

We stopten Tukker achterin de auto en gingen op pad. Er zijn veel geschikte mogelijkheden om hier in de buurt te wandelen. Natuurlijk is in dit seizoen het bos zwaar favoriet. We hadden een plek uitgezocht, het werd Rozendaal deze keer. De Rozendaal bij Velp, Gelderland in de buurt, om precies te zijn. Niet zo ver bij ons vandaan, en dat was ook de bedoeling.


Fotootje van een vorige wandeling. De foto´s van zondag staan op Jan´s mobiel. Jan heeft nu vroege dienst...


We reden in Rheden en ik keek zo eens verlangend door de zijruit. "Hier is het ook prachtig" zei ik nog tegen Jan. "Alleen"... en dat "alleen" slaat erop dat wij persé in een losloopgebied met Tukker willen wandelen. Het dier barst van de energie en dan kies je toch al snel daarvoor.

Eens een weggetje ingereden, even kijken of Tuk misschien los mocht daar... maar nee. Nou ja, dan maar weer naar het bekende. Ook mooi, maar het is natuurlijk ook niet gek om eens een nieuwe route te ontdekken. Jammer.

We lieten Tukker uit en met een voldane hond gingen we huiswaarts. Dan opeens zie ik aan de kant van de weg, bij een bushalte een auto stil staan. Een oudere dame zit schrijlings in de auto en een jongere man staat bij het -open- portier. Ik twijfel. Ik vraag aan Jan of we misschien even moeten vragen of er hulp nodig is. Jan heeft EHBO en dan heeft het wellicht ook zin.

Draaien dus en na mijn vraag krijg ik het antwoord dat alles onder controle is. Niet nodig dus. We rijden iets verder en daar kunnen we draaien. In een zandweggetje, wat een zijweg van de grote weg is. En daar... daar staat een bordje "Vanaf hier mogen honden los". Precies in de omgeving waar we op de heenweg aan het zoeken waren! Is dat mooi of niet?

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Weer eens wat anders zien hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto! En sympathiek dat jullie je hulp aanboden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was het toetje van die dag dus voor Tukker... en wellicht dan ook voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, een erg fijne periode om te wandelen (en zeker met de hond), de bomen met hun verkleurde bladeren maken het landschap zo betoverend mooi! alleen liggen zo vele landweggetjes er nogal drassig bij...
  Ook wij zijn veel op stap met onze Laini!
  groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lekker voor Tukker dat hij weer een nieuw gebied mag ontdekken. Super dat jullie je hulp aanboden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zie je maar weer,toeval bestaat niet.
  Het heeft zo moeten zijn en Tukker kon heerlijk zijn gangetje gaan.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...