vrijdag 9 november 2012

Terug de schoolbanken in.

Nou ja, de schoolbanken... de collegezaal werd het vandaag. We hadden ouderdag bij Mirte´s studie. Mirte studeert Biomedische wetenschappen op de universiteit in Utrecht.


plaatje van www.


Om 9 uur vanochtend werden we verwacht. Dat betekende dat we om kwart over 7 in de auto moesten zitten. Best een beetje lastig, Junior had in zijn leventje nog niet meegemaakt dat hij 's ochtends als laatste de deur achter zich dicht moest doen.

Zoals ik eerder al vertelde, ik zorg er ´s ochtends altijd voor achter de hand te zijn voor Junior, voor het geval dat. Nu had ik geregeld dat opa en oma die taak op zich namen. Dat gaf veel rust.

We waren mooi op tijd bij de universiteit. Een kopje koffie gehaald, en we kwamen al snel in gesprek met een ander ouderstel. Zij vertelden dat het hun middelste was, die op deze opleiding zat. Een meisje van 18. Hun oudere dochter, 20 studeerde al een paar jaar. Hun jongste was een jongen. Voor hem hadden ze veel moeten regelen vandaag. Hij heeft autisme, vertelde ze (!). Je zou bijna denken dat dit alles toeval is ; )

De dag was leuk, en leerzaam. De studenten hadden een project gehad de laatste tijd, over kanker. Daar werd een symposium over gegeven, waarin per groepje in Jip en Janneketaal (volgens Mirte) werd verteld wat er zoal behandeld was.

Daarna was er een rondleiding, en er werd nog een indrukwekkende presentatie in 3 D gegeven. Het anatomisch museum en de snijzaal sloeg ik even over, ik ben niet zo van die dingen...

Om half zes waren we weer thuis. Ik had gisteren soep gemaakt en dat lieten we ons, met wat lekker belegde broodjes lekker smaken. Inmiddels is Fleur ook weer voor het weekend thuis gearriveerd en het nest is dus weer vol.

Morgen ga ik maar zo weer een dagje uit. Net als vorig jaar ga ik samen met mijn vriendin en haar familie servies schilderen. Bij Ria Stam, zij heeft hier in het dorp een atelier en prachtige tuinen die ook te bezichtigen zijn. De moeite waard. Maar morgen daar meer over. Voor nu nog een hele fijne avond!

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg, lijkt mij ook wel wat bij mijn dochter om daar eens zo"n dag mee te maken.
  En voor vandaag ontzettend veel plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Wat bijzonder zo'n ouderdag. Dan blijf je toch veel meer betrokken bij de studie van je kind, dan wanneer je alles alleen van een flinke afstand meemaakt...
  Ik wens je heel veel plezier bij het servies schilderen.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne dag vandaag!
  En inderdaad wat een mooie ontmoeting met dat andere ouderpaar.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy, fijn dat jullie een leuke dag hebben gehad. Kun je ook eens zien waar je dochter is.
  Ik weet niet hoe het met de andere lezers zit, maar op het blauwe kan ik erg slecht lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O nu is het weg en krijg ik weer een witte onderbalk. ....vreemd..

   Verwijderen
 5. Spannend weer een dagje naar school.
  Wel leuk om te doen, nu kun je je toch een beter beeld vormen bij de verhalen waar ze mee thuis komt.

  Fijn weekend, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Leuk, zo'n dagje met je dochter en veel plezier gehad vandaag?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat de universiteit dat voor ouders organiseert. Op die manier kun je als ouders op een begrijpelijke manier snappen waar je kind zich mee bezig houdt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...