maandag 12 november 2012

Vegetarisch.

Vanochtend hadden Jan, Fleur en ik het er over hoe het zou zijn om eens wat minder vlees te eten. Tenslotte moeten we bezuinigen, ´t is niet anders en hoe erg is het dan om af en toe eens geen vlees op je bord te hebben liggen...

Jan was niet zo weg van dat idee... maar ach. Hij eet lang niet elke dag thuis, er zijn sowieso nog altijd 2 late diensten in de tien dagen. En voor mij is het misschien ook wel een uitdaging iets te koken waarbij hij het vlees niet mist. Lekker gevulde tomaatjes en champignons bijvoorbeeld. Of een pastasaus met héél véél verse groenten en natuurlijk ook weer die champignons.


Plaatje van www.


Dat laatste deed ik laatst en volgens mij had ie het, tot ik aangaf dat er die dag geen vlees in z´n eten zat, niet eens in de gaten. Beetje extra geraspte kaas erover en het leed is al snel geleden ; )

Je leest het al, ik ben een kok die het prettig vindt dat zijn eten met plezier wordt ontvangen. En da's best lastig zo nu en dan met vijf personen. Maar hé!

We zijn bijna geen dag meer met z'n vijven! Of Fleur is weer terug naar haar eigen kamer, óf Mirte heeft 's avonds trainings of hospiteerverplichtingen (dit laatste daar staan er 5 van in haar agenda de komende 2 weken :)) of Jan moet werken.

Dus leef ik me uit met gerechten op maat. Twijfelde Fleur nog hoe laat ze vandaag richting huis ging, nadat ik zei dat we hutspot met haché gingen eten vanavond werd dat ná het eten ; )) Mirte is meer van pasta, rijst en noedelgerechten en Jan doe ik plezier met iets pittigs of een uitje. Junior is een gevalletje apart, hij eet altijd al een beetje op maat : o

En zo zie ik vaak blije gezichten aan tafel. En ik? Ik eet alles. Of het nu met of zonder vlees is, maakt mij niet uit!!

11 opmerkingen:

 1. Ik eet al zeker 25 jaar vegetarisch en ik leef nog steeds. ;-) Maar ik snap best hoor dat Jan aan zijn stukje vlees is gehecht. Knap hoor dat je telkens naar alle monden probeert te koken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Wij eten zo nu en dan ook vegetarisch. Niet bewust hoor, maar gewoon omdat we het niet erg vinden om soms zonder vlees te eten... En er zoveel anders te bedenken, wij missen het dan helemaal niet, maar we zijn eerlijk gezegd ook niet van die grote vleeseters. Sommige mensen zeggen, ik heb geen warm eten gehad als er geen vlees bij zit. Nou dat zul je ons nooit horen zeggen. En gelukkig lusten wij ook echt alles...
  En welke kok vindt het nou niet prettig als de eters tevreden en blij zijn...?
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jah ik kook ook minimaal 1 x per week voor hele gezin vega-mijn oudste dochter eet al 10 jaar vegetarisch, dus ik ben zo ondertussen wel gewend vegetarisch te koken, maar waar ik me wel op betrap dat ik snel ga voor bekende (goed in de msaak vallende ) gerechten, en daar probeer ik verandering/variatie in te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezond en ook nog eens erg lekker !!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hutspot met hachee? Gekke combinatie die ik nog niet ken, maar het lijkt me wel heel lekker, dus wordt vervolgd. Ik eet al jaren vegetarisch. Lekker. Niet omdat ik geen vlees lust of principieel geen vlees eet, maar ik mis het niet. Cashewnoten door het gerecht is ook altijd een succes. Groeten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik eet al jaren twee dagen per week geen vlees! Ik vind het wel lastig om iets te bedenken soms, ik hou nl. helemaal niet van die vleesvervangende soja-producten, brrr...Maar meestal iets met champignons of ei. Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zijn niet zo van de vleeseters (behalve dochtertjelief dan) en we eten dus heel regelmatig vega. We gebruiken wel heel veel kaas bij en door het eten, vinden we eigenlijk wel zo lekker...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn middelste is vanaf zijn 6e vegetariër, dus wij zijn het gewend om regelmatig eten-zonder-vlees te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij vind je het eten lekker als de rest er blij van wordt en eet je met minder plezier als de rest met lange tanden eet.
  Ook hier eten we regelmatig vegetarisch. Ik weet niet goed wat Man ervan vindt maar die is allang blij dat hij zelf niet hoeft te koken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het lijkt bijna wel iets man-eigens, om een stukje vlees bij je eten te willen. Ik sla ook vaak het vlees over hoor... het is me in de loop der jaren steeds minder gaan bekoren. Mijn dochter eet nauwelijks vlees. Niet uit overtuiging, maar ze vindt het gewoon niet lekker. Maar mijn man... die mist het, zegt-ie, als het er niet bij zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eens een keer geen vlees eten is
  voor ons totaal geen probleem.
  Er zijn zoveel andere toepassingen
  en ingredienten die het eten lekker maakt.

  Fijne dag, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...