woensdag 7 november 2012

Huis - tuin en keukenbloggen..

Waarom lees ik toch zo vaak hier in blogland dat medeschrijfsters bang zijn dat hun verhaal te gewoon is? Niet hoogdravend genoeg en weinig interessant voor de lezer... Nou, niets is vaak minder waar...

Ik vind het heerlijk te lezen - soms ook tussen de regels door - dat de anderen ook maar gewoon mensen zijn. Ik zie er herkenning in en dat geeft me rust. "Ha, zij heeft dat ook, en oh, doet zij het op die manier, goed idee!" Ook is het vaak erg mooi te lezen wat mensen beweegt tot maken van bepaalde beslissingen, dingen te doen zoals zij die doen.

Het geeft een saamhorigheidsgevoel. Zoveel (vooral) dames die overdag achter de computer of laptop kruipen om hun dagelijkse dingen die ze doen of die ze bezighoudt te delen. En dan dat je de eer hebt om dat mee te lezen. Prachtig!

Ik trap er ook in hoor. Loop ik me overdag suf te piekeren wat er nu weer uit die laptop moet komen. Ik kom er niet op, en dat lees je ook soms wel in het begin van mijn schrijfsels. Ik laat vaak mijn hart maar spreken en sta er vaak zelf van versteld waar ik het verhaal weer vandaan haalde.


Plaatje van www.Vaak is het ook een kwestie van oren en ogen open houden. Er is genoeg speciaals om ons (ja ook bij jou!) heen wat de moeite waard is te delen. Nu moet je het nog zien. Ik moet ook wel zeggen dat dit één van de redenen was om te gaan bloggen, zo'n 2 jaar geleden. Het zien van de lieveheersbeestjes. Dat houdt mij op de been. En kijk eens hoe een prachtig document ik in die 2 jaar al bij elkaar gerammeld heb!

Ik lees met heel veel plezier nog eens terug in de tijd. De tijd waarin alle drie kinderen nog dagelijks in zicht waren. Nu woont Fleur op kamers en Mirte misschien wel bijna (volgende week weer een hospiteeravond..). Maar gelukkig kom ik ook nog nu dagelijks de meest simpele dingen tegen, die me dan toch net weer dat zetje geven om de laptop onderuit het kastje te halen.

Ik moet wel zeggen dat de reacties van jullie de kers op de taart zijn. Natuurlijk is het leuk, en soms ook ontnuchterend te lezen wat jullie van mijn schrijfsels vinden. Dus ik zou zo zeggen: Schrijf en reageer! En voor de stille lezers: ik hoop dat je het allemaal leuk vindt te lezen. Want natuurlijk, daar doe ik het zéker ook voor, zo ijdel ben ik ook nog wel : o

24 opmerkingen:

 1. Schrijf inderdaad gewoon door hoor! ik lees je graag...
  Vorige week heb ik mijn blog (even?) weggedaan..Ik zit al
  een paar dagen te twijfelen om het terug te halen...want mis
  het wel maar had ook het gevoel van : 'wie heeft er nu een
  boodschap aan mijn verhaal?'
  Bedankt voor dit logje.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het altijd heerlijk om je schrijfsels te lezen, ook zeer herkenbaar en ik denk dat dat de kracht is van een blog. De reacties zijn inderdaad de kers op de taart, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenlijk is het een soort dagboek. En heel leuk om alles terug te lezen lijkt me! Doe je verder ook wat met je verhaaltjes? Sla je ze op en maak je er een echt boekje van? Het lijkt me zo zonde als er weer eens iets gebeurd in blogland dat je alles kwijt bent. Het is al eerder gebeurd dat een heleboel blogs verdwijnen en weer opnieuw moeten beginnen ondat ze weer bezig zijn bij blogger? Ik zit er hard aan te denken om zoiets te doen. Of doe je dit al? Ben heel nieuwschierig! Een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, eigenlijk niet. Maar ik ben wel bang dat ze een keer als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Ik moet me er eens in verdiepen hoe ik een boek kan realiseren en wat voor prijs daar aan vast zit. Goeie!!

   Verwijderen
  2. Ik heb vorig jaar zo'n boek laten maken. Echt een aanrader!

   Verwijderen
  3. Waar heb jij dat laten doen/besteld??

   Verwijderen
 4. zo is het! en ik denk bij de medebloggers ook: lezen én gelezn worden, daar doen we het voor. Soms mogen we wel eens een heel klein beetje ijdel zijn hé! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het heel erg leuk om bij je te lezen, en zie ook vaak herkenning dat vind ik fijn en het is toch leuk om gelezen te worden ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees met heel veel interesse jouw
  (bijna) dagelijkse verhaaltjes op je blog en ja...
  ik geniet ervan!!!
  Fijne dag, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik blog ook 2 jaar en zou het niet meer kunnen missen. Het lukt me niet om dagelijks overal te reageren, maar ik volg 70 bloggers. Jij zit daar natuurlijk bij. Ga zo door, Trudy.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik hou van je manier van schrijven over de dagelijkse dingetjes en geniet ervan. Ik volg allerlei crea-blogs , maar jij bent mijn enige lees-blog. Ga zo door en wij genieten wel. X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk stukje, precies de spijker op z'n kop waarom ik aan het bloggen ben :-) Gewoon omdat het leuk is en niet omdat ik altijd iets zinnigs te melden heb. Bovendien zijn mensen vrij om het te lezen of het niet te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk stukje. En ja, het is fijn om reacties te krijgen. Ook al denk je zelf dat het allemaal niet zo bijzonder is wat je schrijft. En sommige reacties sporen mij aan om dankbaar te zijn voor wat ik allemaal heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kom ook altijd bij je 'kijken' naar je verhaaltjes. Ik vind deze wereld ook een leuke wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik lees graag bij je ook al reageer ik niet altijd.Kan me in dit verhaal helemaal vinden .Zelf heb ik nog wel eens blogjes verwijderd omdat ik ze te ''gewoon'' vond of juist weer te open.Ik blog inmiddels 5 jaar en wil het nog steeds niet missen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi stukje en je hebt helemaal gelijk. Ook ik ben weer begonnen met bloggen. Soms wat serieuzer maar ook om al die leuk kleine dingen te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het zijn juist die 'simpele' dagelijkse bezigheden en overpeinzingen die leuk zijn om te lezen. Wat je zegt, de herkenning is vaak groot. Bovendien steek ik een hoop op van andere bloggers. Niet alleen praktische dingen, maar ook dingen die me helpen in mijn eigen keuzes en overwegingen. Voorlopig lees en schrijf ik nog lekker door, ik ben ook 'pas' 8 maanden bezig. En hé, een beetje ijdelheid kan nooit kwaad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk beschreven en daarom lees ik je graag,Trudy.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gewoon lekker over jezelf en van je afschrijven. Vooral doorgaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Trudy,
  Ik geniet ook van het lezen bij iedereen en ik vind het ook heel leuk om een stukje te schrijven en er een paar mooie foto's bij te plaatsen. Fotograferen is een hobby van me en ik maak graag foto's van alles wat ik mooi vind, thuis maar ook in de omgeving. En dan is bloggen de ultieme manier om dit te delen. En ook om de reacties te lezen en zo horen wat een ander er dan van vindt... Vorig jaar heb ik er ook al een boek van laten maken en ik ga dat dit jaar zeker weer doen.
  Ik wens je een heel fijne dag....
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi bescheven. Ieder leven is bijzonder, daarom is Man bijt hond ook zo'n leuk programma. Willekeurig ergens aanbellen en je hebt een verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik vind blogs daarom al gewoon 1000000 x leuker/echter/u-name-it dan de libelles en margrieten :-) herkenbaarder , en niet al te perfect :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...