dinsdag 27 november 2012

Bussen spotten...

Zoals jullie inmiddels vast al wel weten, Jan heeft een hobby. Die hobby is oude auto's. Momenteel Volkswagenbussen. Nu is die liefde voor Volkswagens er altijd al wel geweest, soms met een uitstapje naar een Volvo. Momenteel bezitten we Pino, maar Jan blijft nieuwsgierig wat "de markt" nog meer te bieden heeft op dit gebied. 

Niet dat we van plan ben nog iets aan te schaffen hoor, 't is momenteel meer iets écht Nederlands. Kijken kijken niet kopen zeg maar. Busspotten ook wel gezegd ; )

Jan schreef er een stukje over. Voor het busforum. Daar hebben zich meerdere T3 liefhebbers verzameld die niets liever doen dan "praten" over bussen... Ik wil jullie voor een keertje een kijkje geven in deze wereld. Komt ie: Jan verteld:

Gisteren ging ik op weg naar mijn werk en aangezien mijn dochter Fleur in dezelfde stad studeert vroeg ze of ze mee mocht rijden. Uiteraard akkoord en wij naar Nijmegen toe, met de bus want dat vindt ze leuk. Op tijd vertrokken natuurlijk want met de bus kom je niet boven de 100, kan wel maar doe ik lekker niet. Onderweg een beetje kletsen en voor je het weet ben je in Nijmegen, bij het station afgezet want daar stond haar fiets en daarmee reed ze naar huis. Ik heb haar gedag gezegd en was uiteraard iets vroeger dan gepland en zo reed ik niet rechtstreeks naar mijn hobby maar met een ommetje.
Daar zag ik een LT staan met een hoogwerker erop. Ik was er al voorbij voor ik het in de gaten had, dus de eerste de beste weg links af en wat zag ik daar, een T3 met belettering van een ambachtelijke glazenier

Afbeelding

Ook meteen een fotootje gemaakt dus en verder rijden, en na nog twee maal links zag ik de LT weer staan.

Afbeelding

Of de duvel er mee speelt, we gingen vandaag naar Intratuin, om inspiratie op te doen, aldus Trudy, nu zullen jullie wel denken ja ja, maar echt toen we naar buiten gingen hadden we niets gekocht, maar wel de maag vol met een broodje bal en koffie/thee. Om daarna direkt door te rijden naar de Action en daar de spulletjes te halen om de inspiratie weer mee weg te werken.
Nou op de heenweg naar Intratuin zagen we in Lochem twee Pick-up's staan een Doka en een Enka. Én verderop achter een hek nog een Enka. Daar ga ik op de terugweg ff fotoos van maken zei ik tegen Trudy. 
Afijn zijn we de Intratuin aan het doorslenteren komen we halverwege een T2 tegen, helemaal versierd met kerstspullen. 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Zo op het eerste gezicht een net busje, maar dichterbij werd het al gauw wat minder, helaas is het dus een opknappertje, dus wie tijd, zin, geld en ruimte heeft moet maar eens contact opnemen met de Intratuin in Lochem, misschien willen ze 'm wel verkopen???

Oke, nu nog die andere bussen die we op de heenweg zagen staan.

Afbeelding

Afbeelding

Én, hij is te koop, hebt er ook een foto van gemaakt, is een beetje onduidelijk

Afbeelding

Voor wie het wil weten 06-51156066, vragen naar Hans.

De andere twee pick-upjes

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


(Niet verder vertellen hoor, maar stiekem ben ik blij dat we niet op zoek zijn momenteel. Pino is héél leuk hoor, maar nog een keer zo'n project... sttt niet zeggen hoor ;)

Waarom die eerste letters zo'n "mooi" kleurtje hebben, geen idee trouwens :(

13 opmerkingen:

 1. Hahaha, wat een foto's! En stiekem vind ik toch Pino de leukste ;) Hoewel, dat intratuin busje is ook niet verkeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet hier ook lachen hoor, ik ga die dingen door jullie verhalen opeens ook leuk vinden haha. welterusten voor straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach Trudy, is Jan al uitgekwijld? Hij had de dag van leven lijkt het wel. Haha.
  Heeft dat telefoonnummer geen cijfertje teveel ? (voor de echte liefhebber )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scherp opgemerkt... Jan is nu aan het werk, maar ik zal ´t ´m morgen vragen...

   Verwijderen
  2. Ik heb het bericht op het forum aangepast, bedankt.
   Gr. Jan

   Verwijderen
  3. Ik inmiddels ook hier op de blog, dankjewel hoor!

   Verwijderen
 4. Haha als je er dus oog voor hebt zie je er genoeg op een dag!leuk!
  Maar idd de leukste blijft Pino!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig is dat , als je iets zelf hebt zie je het overal. Wel leuk gedaan in het tuincentrum(voor een opknappertje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, al die foto's van jullie favoriet. Ik vind de intratuin wel erg origineel, in tijd van sint en kerst een bu in de zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke bussen allemaal. Mijn oudste dochter zou heel graag zo'n busje hebben zoals bij de Intratuin, maar dan een dichte, niet met zo'n laadbakje. Ze zou hem wit spuiten met een knalroze dak en dan op de witte zijkanten haar roze fotobedrijfslogo... Lijkt me toch heerlijk, zo'n rondrijdende fotostudio...
  Zelf zou ik er mee gaan kamperen, da's zeker!
  Ik wens je een fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees nog niet zo lang bij je....
  Wie is die Pino toch?
  Ik ben zoooo nieuwschierig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, zie je die gele bus op de voorgrond van de 9de foto van dit blogje? Da's onze Pino! Het is een knalgele Volkswagen T3. Een campertje uit 1981, we kochten 'm dit voorjaar en toen knapte Jan hem op. Deze zomer deden we er korte ritjes mee, volgend jaar gaan we ermee op vakantie naar Engeland. Vanwaar de naam Pino? Hij is geel, net als de Amerikaanse Big Bird, en net zo groot en onbenullig, vandaar ; ) Ik heb heel wat stukjes over hem geschreven. Het stukje waar ik hem voorstelde aan de bewoners van Blogland is van 28 mei jl. Dus als je het leuk vindt, kun je nog kennis met hem maken!!

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...