zondag 4 november 2012

Zondagse knipbeurt.

Oh gets, weet ik weer eens geen onderwerp om over te schrijven... en ik geef mezelf maar totdat Fleur klaar is met douchen. Ik heb beloofd haar daarna te knippen, vandaar.

Fleur is alleen maar te knippen als ze nét haar haar heeft gewassen. Niet dat het anders te vies is hoor, nee, het heeft meer te maken met de dikte van haar haar. Sinds ze een jaar of 3 was heeft ze namelijk een grotere bos haar dan de gemiddelde Nederlander. Zelfs zo'n 2 keer zoveel, schat ik zo in.


Hier was Fleur zo'n jaar of 3.

Da's niet nat te houden tijdens het knippen. Dan ben ik meer met de plantenspuit dan met de schaar bezig en dan duurt het zo lang. Dus hebben we het zo afgesproken. Eerst wassen, dan flink conditioner erin en vervolgens knip ik haar met een grovere kam (en natuurlijk een schaar...) dan normaal.

Ze vindt het op zich niet erg, dat volume. Nou ja, als het een beetje in te dimmen is tenminste. Eerder droeg ze het altijd halflang, de laatste tijd lang in lagen. Maar wel zulke lange lagen dat het vast te zetten is als ze er genoeg van heeft.

Leuk te zien dat ze zo nu en dan de boel zelf eens invlecht. De eerste keer dat ze dat zelf had gedaan haalde ik haar van het station, en eerst herkende ik haar even niet. Maar het stond d'r erg leuk!

En vanavond, vanavond mag er even een stukje af. Niet te veel hoor, net eventjes dat het weer verzorgd is en dat het model niet "kwijtraakt"... Zo eens in de drie á vier maanden doen we dat even. Meestal op zondagavond na het eten. Tijdens Studio Sport, daar hebben wij toch geen ogen naar.

Dus ga ik zo even aan de knip. Zondagswerk is niet sterk hoor ik sommigen denken. Maar dit is voor mij niet echt werken hoor. Meer een gezellig samenzijn met mijn oudste en tussendoor even ervoor zorgen dat mensen zich niet gaan afvragen waarom een dochter van een kapster er zó bij loopt.

En daarna, dan kijken we natuurlijk boer zoekt vrouw. Ben benieuwd wie Martin kiest en voor wie Henk gaat. Wij hebben wel zo onze ideeën, maar of de heren die delen?? Nou, fijne avond en als je gaat kijken, veel plezier!!

21.18...Update... Jaaa, de heren deelden onze ideeën!!

11 opmerkingen:

 1. Super handig een moeder die je haar kan knippen.
  En ja...ook ik ben benieuwd wie de boeren gaan kiezen.
  Veel knip en kijk plezier vanavond.
  Groetjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel gezellig zo samen knippen
  En hier ook hoor mannen die sport kijken en dan de dames die samen boer zoekt vrouw kijken!
  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, zóveel haar! Ik heb - volgens mijn kapper - wel veel haar, maar het is enorm fijn. Maar ik ben tevreden. Veel kijkplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. handig, een moeder die knipt. ook wij kijken uit naar de keuze van de boeren, veel kijkplezier. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Toch wel heel erg fijn voor je meiden dat je zelf hun haar kunt doen. Scheelt ze tijd die ze doorbrengen bij de kapper en zeker scheelt het in hun portemonnee...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig inderdaad een moeder die kan knippen! En wat leuk dat je dochter het recept gaat proberen, het was echt lekker! Mijn nicht vertelde er nog bij dat het van de oma van Ciske de Rat afkomstig is? Haha, of we daar nou blij van moeten worden??

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat handig voor Fleur dat je zelf d'r haar kunt knippen.
  En een stukje goedkoper ook.
  Gelukkig heeft Martin voor Wilma gekozen ;-)
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk he de vrouwen voor de boeren vanavond! Ik had ook al deze dames in gedachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke foto van Fleur als peuter.
  En makkelijk,dat ze niet naar de kapper hoeft.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gezellig zo´n moeder/dochter moment. Zo kleuren dochterlief en ik altijd elkaars haar eens in de 2-3 maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is handig een moeder die knipt! En vooral als je dik haar hebt, voor je het weet snijden ze anders in een kapsalon met een mes je haar dunner. Leuk he? De dames die uitgekozen zijn. Gezellig. Behalve bij boer Aad. Maar ja, als hij zelf maar gelukkig is.

  Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...