zaterdag 3 november 2012

Perfecte feestmaand...Oh jee, het is alweer november. Dat betekent dat we al behoorlijk op weg zijn naar het einde van het jaar. Met alle bombarie die daarbij hoort. Ik ben er niet van.

Ja, ik vind het sfeertje heel leuk, dat wel. Met sinterklaas lekker gevulde speculaas bakken en dan héél misschien nog een klein aardigheidje kopen voor wie je lief is. Leuk! De jaren van heel veel cadeaus en de daarbij horende inkoopstress zijn hier gelukkig achter de rug.

En dan kerst. Natuurlijk wordt er bij de buurman weer een boom gehaald:


Foto van vorig jaar, met de kruiwagen vervoert Jan de boom...

Hier schreef ik daarover, dat slaan we echt niet over. En natuurlijk ga ik kaartjes schrijven. Ik trek me er niets van aan dat lang niet iedereen dat meer doet. Ik vind het leuk, dus dan doe ik dat gewoon.

Ook versier ik het huis met een zelfgemaakte krans, en eten we kerstkransjes en een zelfgemaakte stol:
(Klik hier voor het recept). Zoals elk jaar. Maar ik ben een beetje allergisch voor het feit dat het leuk móet zijn op eerste en tweede kerstdag. Leuk als in veel eten en het perfecte plaatje wat je tegenkomt in tijdschriften. Brrr....

Jan vroeg een poosje geleden of ik het erg zou vinden als hij gaat werken met de kerst. Dat levert ons dubbel geld op en dubbele tijd. Geld is altijd prettig, de kosten rijzen met de studerende kinderen de pan uit. De tijd kunnen we dan misschien weer op andere dagen tijdens de kerstvakantie kunnen besteden. Fleur kwam vorige week met de mededeling dat ze erover dacht recreatiewerk te gaan doen in de eerste week van de kerstvakantie. Of ik daar bezwaar tegen had...

Nee hoor. Ga je gang. Ik heb het écht niet nodig om een perfecte kerst te hebben. Wij leven ons leventje gewoon door op dezelfde manier als we altijd doen. Misschien pakken Mirte, Jan en ik nog een filmpje, misschien kijken we die gewoon thuis onder het genot van zelfgemaakte popcorn. Leuk toch? Lekker met een boek op de bank of wat knutselen of bakken...  Ach, 't is al lekker als er niets hoeft.

Genieten van de stilte en misschien nog wel een lekkere boswandeling met Tukker maken. Als het mag in de sneeuw? Ik hoop het. We zien wel. Voor mij is het al snel perfect. 't Is maar hoe je het bekijkt!

19 opmerkingen:

 1. Is hier altijd afwachten, of manlief werkt met kerst of met oud en nieuw. We vinden het allebei niks, maar ja, hoort er bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, het is al lekker als er niets hoeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na jaren vol verplichtingen kan ik sinds een paar jaar gelukkig zeggen dat we kerst invullen zoals het voor ons goed voelt; een kort maar gezellig familiebezoekje en voor de rest fijn thuis. Kaarsjes aan, een paar cadeautjes onder de boom, brunchen en 's avonds lekker lang tafelen met allerlei hapjes, overdag rommelen in de keuken, lange wandelingen met Guus en vooral gewoon genieten van het sfeertje Bij Guusje Thuis.

  Ieder zijn meug maar opgedirkt aanschuiven aan sjieke diners is gewoon niet zo mijn ding, maar voor anderen ongetwijfeld wel ... wat je die dagen ook doet, zolang je vooral maar geniet van kerst op jouw manier toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk...niets moet, alles mag.
  Jouw kerstdagen zullen vast heel prettig verlopen.
  Fijn weekend, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier is het altijd wel een beetje traditioneel: eten bij schoonouders en uit eten met mijn ouders. Maar ik vind het leuk! Jarenlang heb ik met de kerstdagen gewerkt en ik ben blij dat het niet meer hoeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht heel even.. "Hè?? Hebben ze NU al een kerstboom??" Maar nee, ik moest eerst verder kijken en lezen!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal met je eens!
  Die perfecte plaatjes Brrr!!
  Heb 25 jaar bij een bakker gewerkt en was dus altijd druk de dagen ervoor en de kerstdagen had je nodig om bij te komen.En dan begon de oliebollen verkoop.....
  En OOO het verbaasde mij ieder jaar weer wat de mensen toch altijd weer in huis haalden om de kerstdagen door te komen!!
  Vaak kwamen/komen mijn ouders wel en gourmetten we en de andere dag ook inderdaad lekker wandelen met de hond en koffie dr bij de schoonouders. Maar lekker ongedwongen in ieder geval.
  Dit wordt het derde jaar dat ik niet meer daar werk en wat geeft dat een rust en kan ik zelf normaal boodschappen doen in de drukte van de supermarkt hahaha
  Fijn weekend
  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Trudy,
  Ben en ik werken allebei met kerst en ik vind het helemaal best zo... De ideale kerst is trouwens alleen maar die, waarbij je het zelf helemaal naar je zin hebt. De stress van ´moeten´ hoeft van mij ook echt niet meer...
  Maar het is net begin december, nog zover weg die kerst, denk ik dan...
  Ik wens je een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal mee eens Trudy! Het hoefd van mij ook allemaal niet zo 'gek' te zijn om het gezellig te hebben.
  Vind het wel altijd fijn om met de familie bij elkaar te zijn.
  Maar...het schiet nu wel op, hè.
  Groetjes Hannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad, laat je niks opleggen zou ik zeggen, kijk maar hoe het gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook hier waarschijnlijk gezellig thuis met ons viertjes! Lekker wat rommelen in de keuken staat wel op het programma en dan samen gezellig tafelen,lichtjes en kaarsjes aan...meer hoeft dat niet te zijn...alhoewel wat sneeuw zou ook wel leuk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh jeetje wat ben jij vroeg met kerst bezig.
  Dacht even dat je de kerstboom al had "geparkeerd" hahah
  Niets moet, alles mag vooral géén moeten !!!
  Kerst beleefd ieder op zijn manier maar wij blijven met kerstmis gezellig thuis :-) Kerstavond vieren we met familie.
  Fijn weekend !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk toch ,niks moeten met de kerst .Wij zijn gewoon met zijn tweetjes en ik vind het zalig.Niks kerst stress!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 1e kerstdag "moeten" we iets met mijn schoonvader en daarna vind ik het allemaal best. Ik heb ook niet veel zin om daar nu al over na te denken. Het liefst zou ik willen dat ik met kerst zou kunnen werken, wat voor werk dan ook. Een goed excuus om mij onder allerlei verplichtingen uit te wurmen.
  En wat weer een creativiteit met kransen en enveloppen. Ik ben jaloers dat je dat kunt verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo waar wat je hier schrijft..
  Laten we er gewoon vandaag al een mooie dag van maken! Liefs Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Herkenbaar. Hier komt iedereen altijd maar aanplakken met de Kerst en Oud op Nieuw. Zelfs toen Ben zo ziek was. Interesseerde niemand iets. Maar er werd wel verwacht dat we een kerstdiner klaar hadden en een paar dagen dat we wel voor vuurwerk en oliebollen hadden gezorgd. Wij denken er heel hard over om met de kinderen een weekje naar de sneeuw te gaan. En de feestdagen met chocolade fondue te vieren. Vier je feest zoals jij dat wilt! En waar jullie je als gezin prettig bij voelen.

  Prettig weekeinde!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen! Lekker naar de sneeuw met de kinderen en genieten!!

   Verwijderen
 17. Wij hadden het gisteren ook over de kerst, wat gaan we doen en met wie? Niks en niemand is het geworden. Lekker samen thuis, met zijn drietjes. Samen koken, wijntje opentrekken, spelletje doen. Héérlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jammer he dat er altijd zoveel verwacht wordt van kerst! Gelukkig heb jij een manier gevonden die voor jullie het prettigste is. Lekker geen kerst stress maar heerlijk genieten van wat voor jullie het prettigste is!! fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...