vrijdag 23 november 2012

Geef!

Ik heb er wel eens vaker over geschreven. Ik ben er dan ook echt van overtuigd. Geef!

Gisteren las ik bij dit blog, dat ik pasgeleden ontdekte, de naam "Kom we gaan de slingers ophanden" sprak me al enorm aan, dit schrijfsel KLIK.

Dit boek wil ik lezen. En na eventjes overlegd te hebben met Jan bestelde ik een tweedehands exemplaar bij BOL. Was maar 6 euries...Het gebaar van geven zonder een bijbedoeling spreekt me enorm aan. Heerlijk om te doen, weet ik al uit ervaring ,maar ik ben toch benieuwd hoe één en ander werkt als je dat 29 dagen achter elkaar dit doet.

Ga ik dus doen. Gisterenavond ging ik naar een kennis en kwam ik erachter dat het niet nodig is van tevoren te gaan bedenken wat te geven. Zoiets dient zichzelf aan. Ons gesprek kwam op een cursus die zij volgt en zij vroeg mij of ik nog een droogoventje had om kruiden te drogen. Nee, die had ik niet. En eventueel een koffiemolen was de volgende vraag...

Ja! Nou ja, een koffiemolen... meer een hakmolentje. Ook ooit gekregen en hij staat nog ongebruikt in mijn keuken. Het was nog in de tijd dat ik alles nodig dacht te hebben... Straks eens even dat molentje om de deur gooien bij kennis. (Iemand trouwens nog een droogoventje in de aanbieding ;))

Ik haalde dit onderwerp ook aan tafel aan. Jan Junior ging zich meteen bedenken wat hij het laatst belangeloos gegeven had. "Mijn oude mobieltje", was de conclusie. Die gaf ie aan Fleur. Zo lief! Maar ik kon voor hem nog meer dingen verzinnen. Hij hielp zijn beide zussen deze week hun laptops op te schonen enz. (sorry, ik heb d'r niet zoveel verstand van..).

"Oh, is dat ook geven", was z'n reactie. En óf. Dus als er wordt gezegd Geef! is dat niet altijd met iets wat geld als waarde heeft. Ik denk dat andere waardes minstens zo belangrijker zijn, vooral in deze tijd. Met deze crisis moeten we juist elkaar helpen zo goed we kunnen.

Nou, ik moet er echt vandoor, 'k heb zo een afspraak. Ik ben benieuwd wat me vandaag in deze context weer op het pad komt. 'k Heb er nu al zin is, 't is namelijk zó leuk, dat geven!!

P.s. Als ik het boek uit heb wil ik het doorgeven. Iemand belangstelling?

17 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Wat een geweldig mooi initiatief zeg. Daar hou ik wel van... Ik ga dit even laten bezinken want ik vind het heel leuk om iemand zo nu en dan een kleinigheidje te geven. De blik in zijn of haar ogen vind ik dan zo prachtig...
  Enne, ik hou me aanbevolen voor het boekje hoor, maak er een leeslijst van, dan kan dit van de een naar de andere, als er meer gegadigden zijn... Is dat ook geven? Dacht het wel...
  Ik wens je een fijne dag en alvast een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kunnen we afspreken dat degene die het boek toegestuurd krijgt het weer weggeeft aan iemand anders in blogland. En dat je er na het lezen/toepassen een stukje erover schrijft... Goed idee?

   Verwijderen
  2. Hoi Trudy, zoiets bedoelde ik precies. Lijkt mij een heel leuk plan namelijk... Ben benieuwd...
   Groetjes,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Ik had het ook gelezen vond het ook een heel leuk idee, ben erg benieuwd naar het boek maar hoor het vast wel van je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trudy ja wat leuk zeg. Ik zou t boekje ook willen maar als je erover schrijft benik ook tevreden.
  Met geven kun je ook aan een kaart sturen denken. Dat heeft zoveel effect.
  Mijn moeder was zo, als iemand iets moois vond in huis dan kreeg je het. Daarom ook ben ik zo zuinig op wat ik van haar heb gekregen het kwam zo uit haar hart.
  Ik geloof dat ik ook een beetje zo ben.
  Ik verwacht er alleen wel een kleine dank je wel voor of mag dat ook niet?
  Heb laats 3 DVD's verstuurd en kreeg maar van 1 een dank je wel. Van de andere twee nooit iets gehoord dus ik weet niet eens of ze aangekomen zijn.
  Ik wens je een fijn weekend toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best lastig hè, als je iets verwacht en het dan niet krijgt. Geeft toch een rotgevoel lijkt me zo. Ik dacht eerst dat het misschien een goed idee was om 29 dagen mijn bevindingen op mijn blog te zetten, maar ik vraag me af of het geven dan niet om het verhaal erachter gebeurt. En dan is het toch ook niet meer belangeloos?! Oei, lastig allemaal...

   Verwijderen
 4. Ik word helemaal enthousiast van dit berichtje. Is dat boek ook in de bibliotheek verkrijgbaar? En ik vind het bijzonder dat er zich prompt iets voordoet waardoor je kunt géven.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar ben ik nog een keer! Ik heb het boekje via amazon.co.uk voor 0.01 cent gekocht. Het wordt een cadeautje aan mezelf voor Sinterklaas, en daarna ga ik er mee aan de slag!

  Nogmaals dank voor de tip.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wow, hoe doe je dat via die site... voor 1 cent!! Laat je ook je bevindingen weten achteraf? Spannend toch?

   Verwijderen
 6. Wat ben je weer goed bezig Trudy, hartstikke leuk! Ik hou ook erg van weggeven, heerlijk toch om iemand blij t emaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuk idee! ik wil ook graag op de leeslijst. :) overigens is het morgen Boekenweggeefdag, kijk maar eens op http://geefjijhetdoor.blogspot.nl/. groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik weer. Door de enthousiaste verhalen over Amazon e.d. heb ik ook even op MP geneusd en daar werdtie voor een fijn prijsje aangeboden. Boek ligt al thuis, ben al voorbij pagina 100.. :)

   Verwijderen
  2. Oh leuk Mirjam! Ik ben op blz. 120 en gisteren begonnen met geven. Komt meteen het telefoontje van Els ertussen door. Bijzonder hè? Ik ga nog over mijn bevindingen schrijven, ben ook heel benieuwd naar die van jou!!

   Verwijderen
 8. Wat leuk is dit.
  Iemand blij maken kan inderdaad op allerlei manieren.
  Een lief gebaar of een omarming kan al genoeg zijn.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wie goed doet, goed ontmoet. Mooi gebaar. Het boekje lijkt me heel interessant om te lezen. Ik ga eens even kijken op het blog. X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi stukje en een goed idee! En geven kan inderdaad zo veel betekenen! Zo gaf ik laatst een voedingskussen aan de buren van mijn ouders. De buurvrouw heeft een zware operatie gehad na slokdarmkanker en kan nooit meer liggen. Ik dacht meteen: tijd om dat kussen door te geven, dan kan ze dat als steun gebruiken! Ze was er zo blij mee! En Jochie liet ik een mooie tekening met geplakte herfstbladeren maken en geven. Extra leuk om de kinderen zo te betrekken in het denken aan en iets doen voor anderen!
  Ik doe ook graag een gooi naar het boekje! En dan geef ik het natuurlijk daarna weer door in Blogland.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...