zondag 18 november 2012

Loslaten XL.

De laatste tijd schreef ik wel vaker over loslaten. Hoe stil het is hier thuis en dat we regelmatig maar met z'n drieën aan tafel zitten. Allemaal best wennen, daar niet van, maar...

Mijn beste vriendin heeft 2 jaar geleden haar zoon verloren. Hier lees je daar meer over. Dat was en is natuurlijk nog steeds heel erg. Zij heeft ook nog een dochter, nu 21 jaar.

Dochter is schoonheidsspecialiste. Ze werkte bij een wellnesscentrum hier in de buurt, maar had na een aantal jaar zin aan een nieuwe uitdaging. En die bood zich aan!

Vandaag is ze voor 10 maanden vertrokken. Ze gaat een opleiding in Engeland volgen, in een plaatsje vlak bij Londen. Als ze met de opleiding, die 1 maand duurt, klaar is gaat het gebeuren. Ze gaat dan als schoonheidsspecialiste op een cruiseschip werken.


Zomaar een schip van 't www, weet niet of het 'm is hoor ; )


Ze weet nu nog niet waar ze aan boord gaat. Dan hoort ze ter zijne tijd. Spannend dus allemaal.

Vandaag brachten familie en vrienden haar naar Schiphol. Lastig voor mijn vriendin, dit is, gezien wat er in het verleden gebeurt is wel heel erg loslaten. Natuurlijk gunt ze haar dochter alle geluk en plezier van de wereld. Maar het blijft dubbel...

Reden genoeg voor mij om de frequentie van bezoekjes even weer wat op te krikken, en dat ga ik zéker doen. Om te steunen, maar natuurlijk ook om alle verhalen te horen van haar dochter.

Dus nog even bij deze: Eline, heel veel plezier en geluk en voor straks een behouden vaart. Tot over 10 maanden meid!

7 opmerkingen:

 1. Oeh al die mensen die op duur vakantie zijn de voeten vertroetelen. Dat heeft ze goed bekeken. ;-) Ik hoop van harte dat ze het er reuze naar haar zin zal hebben. En Engeland... Ik ben straalverliefd op dat land.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, niet de voeten hoor, dat hoort meestal niet bij het werk van een schoonheidsspecialiste, tóch ; )

   Verwijderen
 2. Hahaha Stom zeg van mij! Het gezicht dan. Ach ja Trudy, ik ben ook al 40 hè. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik weet hoe dat voelt, mijn dochter was vorig jaar bijna een jaar op zo´n cruiseschip in de Caribean aan het werk. En nu is zoonlief al vanaf augustus in Polen gaan wonen en werken. Hiep hiep hoera voor s.kype. Dan kun je toch een paar keer per week even bijkletsen en elkaar zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik kan me indenken dat dat hét loslaten is.. tjonge.
  Bezoek ze maar eens vaker ja, goed van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel wat voor jou vriendin...10 mnd dochter van huis!
  En wat erg van haar zoon!
  Steun jij haar maar, en wees er maar om alles aan te horen... super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Poeh... dat is inderdaad loslaten van de bovenste plank en niet omdat ze niet zou willen, zoals je schrijft, maar het voelt heftiger lijkt me.

  Maar gelukkig is er Skype!

  Fijn dat ze jou heeft als vriendin!!

  Groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...