donderdag 8 november 2012

Leuke bezigheid!

Onze kinderen zijn 20, 18 en 16 jaar. De tijd van er ´s morgens druk mee zijn en naar school brengen is al lang en breed voorbij, zou je denken. Tóch?

Nou, niets was vanochtend minder waar. Jan had vannacht nachtdienst en om half 8 was ie thuis. Junior was nog niet zo lang de deur uit. We zitten nog even lekker achter een kopje thee/koffie als de telefoon gaat. "Oh, da's vast Junior", zeg ik nog tegen Jan. En ja.

"Mam, m'n trein rijdt niet". "Ik hoorde het net van een mevrouw en op het bord staat ook dat ie niet rijdt". "Ik kom eraan", roep ik. "blijf waar je bent!"


Tóch deze sticker maar eens bestellen ; ))


Dan realiseer ik me dat ik om 9 uur een afspraak heb. Hier in het dorp. Ga ik dat dan nog redden? Ik probeer te bellen, maar de telefoon wordt niet opgenomen. Jan biedt aan Junior naar school te brengen. Maar dat vind ik onverantwoord gezien zijn bleke gezicht en gegaap. Tenslotte is ie na zo'n eerste nachtdienst zwaar aan slaap toe.

Ik besluit mijn telefoonnummerboekje mee te nemen de auto in en onderweg, nee niet als ik rijd... het nog eens te proberen. Ik pik Junior op bij het station en begin te rijden. Hopelijk redt hij het nog op tijd te komen. De regels bij hem op school zijn zeer streng. Ook niet altijd even rechtvaardig, maar ja. Eén van die regels is dat ook als je door overmacht te laat komt, je alsnog na moet blijven : (

Dus probeer ik toch nog op tijd bij het station in Arnhem te zijn. daar staat Jan's fiets en hij wil persé naar school fietsen. Anders redt ie vanmiddag de trein niet.

Onderweg luisteren we naar het Gelders nieuws. Daar vertellen ze, tot mijn schrik, dat er een ontploffing was in Nijmegen. Oei. Ramen dicht en radio aan is het advies. Ik vraag Jan z'n zus te bellen. Of ze al op de hoogte is. En realiseer me ook waarom dus de trein niet reed. Eindstation van dat ding is Nijmegen, vandaar.

Zus vroeg zich al af wat dat geluid buiten was. Ze is nu in ieder geval op de hoogte, een zorgje minder. Junior komt wat laat op het station aan. Ik adviseer 'm nog om even op de groeps whats-app z'n klasgenoten vast te zeggen dat ie nét een paar minuutjes te laat is. En waardoor. Misschien is juf in een milde stemming vandaag... Ik probeer nog eens te bellen naar m'n afspraak, maar nee, geen gehoor...

Eenmaal weer thuis, ik vergat m'n tas mee te nemen, licht ik Mirte in. Ook ga ik even boven zeggen tegen Jan wat er gaande is in Nijmegen. Het bedrijf waar hij werkt is daar ook gevestigd en hij zit in het onderhoud. Kán nog zijn dat ie gebeld wordt of ie komen kan, dan is het handig vast te weten, vandaar.

Nét op tijd kom ik bij m'n afspraak. Poeh. Vlak voor ik naar huis ga wordt me nog een kopje koffie aangeboden. "Nee, doe ik niet", is m'n antwoord. Ik beloofde weer op tijd thuis te zijn voor Mirte. Zij heeft vanmiddag haar eerste belangrijke tentamen. Dan is het fijn om elkaar van tevoren nog even te zien/spreken.

Straks brand ik een kaarsje voor haar. Wie zei er ook alweer dat je met kinderen van deze leeftijd niet veel meer om handen hebt? Oké, ik ben misschien wel wat erg betrokken,  dat is dan m'n eigen keuze. Feit is dat ik me vanochtend in ieder geval niet hoefde te vervelen. En dat toch alles... pff... weer op z'n pootjes terecht is gekomen. En nu? Relax!


11 opmerkingen:

 1. Hier niet anders hoor! Mama's van ouder wordende kinderen hebben het niet zo eenvoudig. Helemaal niet als je een thuis blijf moeder bent dan verwacht iedereen geloof ik dat jij er wel tijd voor hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor hier ook herkenbaar! Bij ons zijn ze 21, 19 en 14 maar we spelen ook nog regelmatig voor taxi ;-))
  En op "de" speciale momenten thuis zijn herken ik ook!!
  Maar we doen en willen het zelf en och het hoort er toch ook bij en geniet er ook weer van!!
  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh oh wat geniet ik dan nog maar even van mijn relaxte leventje met drie kleintjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad is het af en toe nog net zo spitsuur als vroeger... Ik denk dat het zelfs meer stress oplevert, want als je met een kleintje te laat op peuter-/kleuter-/school aankomt het anders is dan een tiener die te laat is... die zit gelijk in Lokaal 8 (is namelijk nablijflokaal)... Er hangt toch meer van af, dat het wèl goed loopt.

  En ja... ook zijn ze groot, je denkt geregeld aan ze als ze een belangrijke toets hebben of een test...

  Relaxe verder vandaag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, mam's taxi service 24/7... geweldig! kreeg je nu ook maar per uur betaald he? Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Je bent een mam uit duizenden. Wat fijn dat je altijd klaar kunt staan voor je kids. Veel ouders werken natuurlijk en moeten zelf ook op tijd op hun werk zijn. Ik was in de gelukkige omstandigheden, toen mijn meiden nog klein waren, dat ik niet werkte, maar toen ze wat ouder werden en ik een baan vond, moesten ze zichzelf wel eens redden... voelde ik me dan best een beetje schuldig over..
  Iemand zei eens tegen me, kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen... Kan ik me goed in vinden. Ze zijn nu 22 en 28 en ik maak me nog steeds zorgen... zal wel zo blijven ook...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was dus eventjes peentjes zweten,Trudy.
  Maar,je bent een erg goed moeder.
  Zeker weten.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent een ware rots in de branding voor je gezin. Wat zouden ze zonder jou moeten doen ? Ze zullen terugkijken op een leuke jeugd met ouders die zeer betrokken zijn.
  Ik doe dezelfde dingen voor mijn gezin. We houden ten slotte veel van onze kids, niet waar. X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahahaha, ja hoor grote kinderen hebben je ook nog gewoon nodig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Moeder blijf je altijd. Je kinderen boffen met jullie. Jullie zijn goede en lieve ouders.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...