zaterdag 17 november 2012

Weekendtips.

Nog even een tweede schrijfsel vandaag, ik dacht misschien is het toch nog leuk voor de vrije zondag deze tips... Nou denk je bij de titel van dit blogje misschien meteen aan leuke pretparken, paintballen of uit eten gaan... nou nee. Zo groots denk ik meestal niet. Beetje buiten ons budget, en eerlijk gezegd ben ik niet zo van veel mensen of actie om me heen. Maar wat ik wél leuk vind...

Bakken! Ik schreef vorige week dat ik weer de jaarlijkse workshop had bij Ria stam. Aardewerk beschilderen. Maar eerst ´s ochtends beginnen met koffie met iets lekkers erbij. Dit keer had ze het eenvoudig gehouden maar wél erg lekker. Een zelfgemaakte appeltaart, waarbij ze gebruik had gemaakt van kant en klaar bladerdeeg aan de rol.

Toen ik van het zusje van mijn vriendin hoorde dat ze dat spul gewoon verkochten hier in het dorp bij de Jumbo (Ria nam het uit Frankrijk mee...) dacht ik: "Dat zal mij toch ook lukken?!" Gisteren probeerde ik het uit. Zó simpel! En ook niet duur, zo'n rol kost 1.69.

Men neme een quichevorm. Even invetten met een vloeibaar braadprodukt, en dan de lap deeg erin. Op maat maken en een beetje aandrukken. Appeltjes die niet zo goed meer zijn voor op de hand te eten in stukjes snijden, rozijntjes en kaneel erdoor (ik ben niet zo van extra suiker...) en dat gaat erin. Ik hield nog een beetje deeg voor erover heen over. Dus dat ook maar gedaan. Een minuutje of 35 op 220 graden in de oven en kijk!





Supersnel en super lekker! Hij is al op ook :O Volgens Junior was het een appelflappentaart, ik maak anders altijd van de combi appel/bladerdeeg flappen, vandaar... Maar we houden die naam erin hoor!

En dan vanochtend, toen stortte ik me op de kerstslingers. Dat drogen met die sinaasappelschijfjes werd 't 'm niet. Het zou zo'n uurtje of 3 in de oven moeten. Is niet zo goed voor de energierekening en zonder kan ook...

Zoals ik jullie al vertelde, duur waren de spulletjes niet. Voor een tientje heb je bij de W.ibra al best veel leuke dingetjes en dan maak je zó wat cadeautjes, die je natuurlijk al door de goedheiligman kan laten bezorgen. Even fröbelen en dit was het resultaat:




Fleur vond het échte daltonslingers ; ) Maar goed, nog even wat details:









't Is ook leuk om dit met hangers te doen die al in je kerstdozen zitten, je weet wel, die nét iest te zwaar zijn in de boom. Of die net iets specialer voor je zijn...

't Was een beetje lastig te fotograferen, maar zo hebben jullie vast wel een indruk... het is leuk werk en zo heb je lekker wat te doen in het weekend. 't Is ook nog eens een beetje liefdadigheidswerk ook, stel je toch voor dat Sint dit allemaal alleen moest doen... Fijn weekend verder!

10 opmerkingen:

  1. oh superleuke frutsels heb je gemaakt :-)
    en jaaaaah dat deeg :-) heerlijk makkelijk en zoooo fijn dat t nu eindelijk hier in nederland ook verkocht word, ik ben dr een grote fan van :-)(nam het idd altijd mee van vakanties uit frankrijk dacht dat ik de enige rare was die dat deed :-) hele koelkastje van het carrevannie vol met deegrollen :-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lees ik je berichtje nu pas. Ik heb weer op de ouderwetse manier appeltaart gebakken vanmiddag. Ook lekker hoor maar jouw recept ga ik de volgende keer uitproberen.
    En...leuke hangers zeg heb je gemaakt!!!
    Fijn weekend, Trudie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hartstikke leuk Trudy! Btw wat leuk zo'n bloggende familie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuke slingers heb je gemaakt. Ik bak altijd bretonse appeltaart. Das toch net even wat anders. Ik zal eerdaags het recept eens op mijn blog zetten. (owja idd ik blog weer).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier ook een taart en een cake uit de oven. Heerlijk!!!! Ik vind je slingers prachtig gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Huisbakker is dit weekend iets vergeten geloof ik, even stille hint richting volgend weekend maken, want een oven die in het weekend werkeloos is, kan echt niet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk hoor !!! Die awards moet een mens goed doen!
    En dan nu ook allebei je dochters aan het bloggen.......gezellig .....zal eens even bij ze buurten!
    En dan je hangers en taart ........weer goede ideeën om even te onthouden
    Liefs Erika

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke slingers. Wat hebben ze tegenwoordig leuke decoratie spulletjes bij de wibra.

    Je appelflappentaart ziet er heerlijk uit, wat een goed idee. Zal morgen eens even kijken bij onze boni, het is echt weer voor zelfgemaakte appeltaart.

    groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...