woensdag 5 oktober 2011

7 Weetjes...

Er is weer een nieuwe blog in het land. "Hoofd omhoog, hart naar boven" heet ie. Sprak mij al meteen aan,die titel. Ik ging eens een kijkje nemen en vond het leuk haar volger te worden. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels staat ze al in mijn lijst. Misschien leuk eens bij haar om de hoek te kijken?

Ging ik gisteren weer even bij haar langs en toen zag ik tot m'n verbazing dat ik uitverkoren was om 7 dingen over mezelf te vertellen. Jeee zeg, voor mijn gevoel heb ik al zoveel gedeeld met jullie. Maar goed ik zal m'n best doen het nog een beetje leuk te houden:

7 Dingen waar ik blij van word dan maar:


plaatje van www.


1. Natuurlijk Jan waar ik al 21 jaar mee getrouwd ben,( zegt dat genoeg?) en onze kinderen Fleur, Mirte en Jan Junior. En natuurlijk de vrienden en familie..... wonen lekker in de buurt, dus wat wil je nog meer...

2. Wat dacht je van Tukker onze hond en ook zeker die heerlijke wandelingen die we regelmatig samen maken.

3. Mag ik natuurlijk de konijntjes van Fleur en Mirte ook niet overslaan.... schatjes zijn het.

4. Thuis zijn. Ik ben een echte huismus. Kan best een dagje weg hoor, maar dan moet je me de volgende dag écht met rust laten.

5. Fröbelen. Sieraden maken, kranzen plakken en sinds een aantal weekjes ben ik aangestoken met het haakvirus. En bedankt ; )

6. Koken en sowieso zorgen voor het gezin. Ik ben echt zo'n moeder de dat niet kan laten... Eerst mopper ik wel eens en vervolgens doe ik dan nog meer dan waar om gevraagd werd...

7. Stilte. Heerlijk vind ik dat. Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat ik met m'n laptoppie op de bank zit te bloggen en het muisstil is om ons heen. De kids zijn dan vaak aan het huiswerk of de computer van junior staat aan. Vooral zijn dat momenten dat Jan er niet is, hij is meer een radio/t.v. mens...

Hee, ik heb aan 7 niet genoeg.. nog maar even door dan...

8. Herfst. Fantastisch seizoen vind ik dat. Appelboom vol en daar weet ik aardig raad mee zoals jullie vast wel gelezen hebben... en dan de materialen uit de natuur... heerlijk om mee te werken!

9. Bakken. De oven maakt hier overuren. Laatst was ie stuk, Jan dacht al dat ie teveel gebruikt was. Maar het bleek een fabrieksfout te zijn. Gelukkig maar, het was snel hersteld en de kosten vielen reuze mee, dus ik kan weer. Van ovenschotels, hartige taarten tot gebak, brood en koekjes. En het leuke is, op de blogs komt inspiratie zat voorbij!

10. Vroeg m'n bed uit. Ook al is het weekend, uitslapen is niet iets voor mij. Dan neem ik het er heerlijk van met een kopje koffie en een tijdschrift of, wat ik eigenlijk te weinig doe 's ochtends een wandeling met Tuk. Weet je wel hoe mooi het bos is in de ochtenduren? Laatst zag ik zomaar een vos op redelijke afstand!

11. Kletsen. Ik denk vaak kletsend. Dus ik zet de boel op die manier op een rijtje. Oudste is daar ook goed in... lijkt ze toch nog een beetje op mij.... en daar komen de meest leuke gesprekken van. Heerlijk!!

12. Iets scoren bij de kringloop.Weet je wel hoe leuk het is iets voor een prikkie te kopen om er dan helemaal verguld mee naar huis te gaan? Helaas vinden Jan en ik dat allebei geweldig. Alleen.... het huis is een beetje te vol zo nu en dan... Nou ja, brengen we toch gewoon weer wat naar de kringloop, om vervolgens..... tsja...

Wow... wat een lijst hè... Leuk om te doen zo bedenken waar je gelukkig van wordt. Realiseer je je pas echt dat het allemaal zo gek nog niet is.. Yes!!!

13 opmerkingen:

 1. Lijk wel of ik de weetjes van mezelf lees, haha, erg herkenbaar vooral punt 4!!
  Hoe gaat het met haken?
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Carolien... goed hoor. Het gaat van Granny's naar vlaggetjes voor een slinger naar hartjes en ook al onderzetters en natuurlijk de hoesjes voor de MP3's voor de meisjes.... best veel he? Ik zal binnenkort wel eens wat laten zien... Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om te lezen waar jij blij van wordt. Daar word ik dan weer blij van. Maar.....erg hè dat haakvirus! Heel hardnekkig ;)

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het kan mijn lijst zijn. Zo herkenbaar. Leuk om weer wat meer van je te weten.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En weet je hoe dat komt? Omdat jij zo'n heerlijk positief mens bent. Blij met wat je hebt. Volgens mij ben je ook nooit chagrijnig. Mooi om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, wat een heerlijk positief blogje is dit weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker positief blogje, dat kon ik wel even gebruiken. Hoe grappig, dat zoveel dingen op jouw lijstje voor mijn gevoel ook van toepassing zijn op mij. Ik ben ook met een Jan getrouwd, ook wij hebben een hond, ik houd van stilte om mij heen en ook hier draait de oven overuren. Als je nog een recept hebt van een lekkere ovenschotel, houd ik mij aanbevolen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk allemaal - ken ik je nog weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, en zeker dat kringloopverhaal is heeeel erg herkenbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Trudy,
  Wat heerlijk om te lezen dat er zoveel in jouw leven is waar je blij van wordt en blijft.
  Als ik zo al die puntjes lees, dan lijkt het ook wel over mezelf te gaan...
  Natuurlijk zijn mijn meiden en Ben ook in mijn leven de allerbelangrijksten, en ik ga ook graag een dagje van huis, of zelfs heel graag nog wat langer, maar dan is Thuiskomen weer heel fijn. Frobelen, Stilte, Vroeg Opstaan en de Kringloop scoren ook heel veel punten en dan Kletsen, dat doe ik graag en veel... haha...
  En Zorgen, op mijn oude werk zei een collega een keer dat ik eigenlijk in de zorg zou moeten werken en door een rare draai van het lot ben ik daar nog terecht gekomen ook...
  Wat fijn hè, om zo blij te zijn met zulke fijne dingen...
  Trudy, ik wens je nog een heel fijne namiddag,
  groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke lijst.....ik word ook helemaal blij van lekker bakken en braaien! En nr 12 is zeker ook op mij van toepassing. De kringloopwinkel is bij mij in de straat...gelukkig is ie maar 2 x per week open want ik vind elke keer wel wat.
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat lief dat je mijn blog zo promoot, ik word er bijna verlegen van...
  Wat leuk om zo meer over je te weten te komen.
  Ook ik herken me in meerdere punten, grappig!
  Groeten,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk om te lezen.
  Intussen zit ik iedere dag de postbode van zijn fiets te staren, maar nee hoor, ze zijn hier zo akelig traag bij de posterijen. Nog een boekenlegger. Snik.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...