donderdag 20 oktober 2011

Kletspraatje..

Pff nou wat een dag vandaag. Na een heel gezellige dag gisteren word ik even weer terug gegooid naar de realiteit van huishouden dat een dag is overgeslagen. Dat betekent 4 wassen draaien en ophangen, vanochtend vast al de boerenkool voorkoken en 4 potten appel/vlierbessenjam maken. De boerenkool staat klaar op het gas in een wel heeel mooi pannetje. Kwamen we gisteren bij de kringloop tegen en ik vond 'm zo leuk:Ik kan er al helemaal zin in krijgen.... Lang leve de stamppotten!!


Jan had ook nog een voordeeltje bij de kringloop. Hij kwam daar een doos vol tijdschriften over oude auto's tegen, zijn hobby. Er zaten zeker 40 tijdschriften in en ze kostten volgens het prijskaartje 50 cent per stuk. Ff kijken wat ik daar aan kan doen, dacht Jan. Hij stapte naar de balie en bood een tientje. De meneer keek heel bedenkelijk en zei nog dat er best veel in de doos zaten. En tot Jan's grote verrassing gaf hij toen een tegenbod van 7.50! De deal was heel erg snel gemaakt. Ik stond op dat moment bij de kinderboeken te kijken en toen ik me omdraaide zag ik een hele grote grijns boven een doos uit komen. Hoe leuk, zo'n onverwacht cadeautje op je verjaardag!

De vlierbessen voor de jam plukten we samen tijdens een wandeling met Tukker. Ze hingen nogal hoog. Dus Jan hing aan de struik en ik plukte. Mirte was helemaal in haar nopjes toen we ermee thuis kwamen. Het is echt een favouriete jam van haar.

Ik had vanochend een afspraak met een vrouw waar ik een aantal jaren hielp in de huishouding. Voor m'n burnout. Daarna ben ik er ook mee gestopt. Toen ze me vroeg hoe het ging vertelde ik dat ik veel energie heb en wat ik daar vanochtend allemaal mee gedaan had.... ze schrok van de hoeveelheid werk ik al had gedaan voor 11 uur vanochtend.

Gek is dat toch dat een ander vanuit haar perspectief je nog eens duidelijk moet maken hoe je soms bezig bent. Ik vind alles heel leuk hoor, wat ik doe maar er zit soms wel een ongezonde gedrevenheid achter. Poeh.... best confronterend. Wel realiseer ik me dat zij met 2 mensen thuis is en er hier een gezin van 5 draaiende gehouden wordt.

Vanmiddag nog even boodschappen ingeslagen, morgen ga ik met Mirte gezellig de stad in dus dat moest vandaag ook nog maar even. Alles staat weer in de kelder en koelkast. Geeft altijd een rijk gevoel, zo'n voorraad. En nu...nu zit ik hier even lekker te ontspannen. Ik had het een en ander gelezen op jullie bloggen en dacht ik doe maar eens een poging om zelf weer wat op "papier" te zetten. Want het blijft altijd leuk weer even bij te kletsen over van alles en nog wat. Fijne avond nog!!

19 opmerkingen:

 1. Het kleurtje van de pan is ook zo mooi.
  Daarin is het lekker koken.
  En die boerenkool met worst ziet er overheerlijk uit.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig zo even bij kletsen.En wow wat een leuke pan!!En boerenkool Yummie!!Ik zie steeds mooie pannen die ik eigenlijk best kan gebruiken ,dus ik ga ervoor de volgende keer in plaats van heel dure te kopen!!Hier kosten de tijdschriften 25 cent ,je man heeft in elk geval een leuke deal gemaakt
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke pot! en wat ziet dat er lekker uit..
  Fijne deal ook die tijdschriften...
  ik hoop binnenkort ook nog es naar de kringloop
  te gaan.;is weer veels te lang geleden...
  veel liefs en een fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben vandaag ook bij ons bij de kringloop geweest, maar heb helemaal niets kunnen vinden waar ik iets aan zou kunnen hebben.
  Dus dat was dan wel weer lekker goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat maakt jouw blog ook zo leuk. Gewoon. Gezellig. Geen gezeur. Jullie ook een rustige avond en bedank Jan (de grote) maar voor zijn reactie na de verjaardagskaart.

  Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons staat ook goede boerenkool in de tuin en ik krijg er opeens zo'n zin in!
  Leuke pan ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  O wat lekker... Boerenkool! Mijn favoriete stamppot. Heerlijk!! Moeten we ook maar gauw gaan eten. En je pannetje is echt enig.
  Ook leuk dat Jan zo´n pak van die tijdschriften heeft gevonden. Ben zal niet gauw oude tijdschriften over motoren meenemen, want hij heeft geloof ik ongeveer 40 dozen vol staan en is er nu zelfs een aantal via MP aan het verkopen.... Ja, zo kan het ook gaan... Sommige van die bladen en boeken zijn best nog wat waard, blijkt maar weer...
  Ik wens je morgen een fijne dag in de stad met Mirte (foto's maken van je aankopen hoor, ben heel benieuwd)...
  Voor nu een heel fijne avond,
  Groetjes,
  Mirjam
  p.s. heeft de boerenkool lekker gesmaakt, heb je nog wat over....? Haha..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellige kleur zeg! Lief blauw!
  Het is inderdaad heerlijk weer voor boerenkool!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke pan zeg! Kringloop staat meestal gelijk aan leuke verrassingen!

  En boerenkool......je brengt me op ideeen!

  Groet Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeker mooi pannetje! Goede kleur ook!!! En ik vind op dit moment aan de stamppot de rookworsten zo leuk, daar zitten (op een bepaald merk) van die fijne boerenbont bonter zegels op... met korting boerenbont kopen - daarvan krijg ik nog meer zin in stamppot...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De boerenkool zal vast lekker gesmaakt hebben, zeker uit zo'n leuke pan! Leuke aankoop en een gezellig praatje ;-)
  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou, je had inderdaad een gezellige blog. En waarschijnlijk smaakte de boerenkool super uit zo'n leuke pan. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow wat een mooie pan en de inhoud is ook zo heerlijk!!! Geniet er lekker van. Dus manlief is jarig? Van harte!

  Hartelijke groeten,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig pannetje met heerlijke boerenkool met worst. Water loopt me in de mond.
  Leuk zeg voor manlief dat hij een koopje had aan een doos tijdschriften. Zo zie je maar weer....de kringloop...altijd wel iets voor onze gading.
  Wenms je een fijne avond, liefs, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Boerenkool, ja heerlijk. Wij hebben het ook al weer op! Was het net zo lekker als je hoopte?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie pan en de inhoud is heeeeerlijk! Ga ik eten dit weekend!
  Fijne dag en groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een geweldig pannetje inderdaad. Ik kan me voorstellen dat je die hebt gekocht! Het valt mij ook altijd op, hoe snel je de prijs moet betalen als je maar heel eventjes verslapt in het huishouden!

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi pannetje, staat zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het kan altijd verhelderend zijn als iemand je op dingen wijst door iets te zeggen. Maar je hebt gelijk dat je alles in het juiste perspectief zet. 2 is inderdaad minder werk dan 5, wat niet wegneemt dat erover nadenken altijd nuttig kan zijn. Ik wens je veel wijsheid.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...