zondag 30 oktober 2011

Real live Scrabble....

Sinds een tijdje is ook Jan verslaafd... Ik was het al, zoals je een aantal blogjes geleden las, maar ik ben gelukkig niet alleen hier in huis....

Waaraan hij verslaafd is? Wordfeud. Zegt je dat iets? Nou mij eerst ook niet hoor, maar het blijkt gewoon Scrabble te zijn. Alleen dan op je mobieltje:


hij staat voor momenteel,dus als je een gokje wil wagen...

Als je er daar een voor hebt die dat kan dan tenminste. Ik heb dat niet, dus dat scheelt alweer...

Jan heeft een stuk of 10 tegenstanders momenteel. Zo'n potje op de mobiel daar kun je lang over doen. Jan deed er wel eens een aantal dagen over. Niet dat dat aan hem ligt hoor, hij reageert wel. En als ie er alleen niet uit kan komen help ik 'm ook nog wel eens. Zo kwam het voor dat we 's nachts om een uur of 1 nog een goed woord moesten verzinnen. Jan speelde tegen de buurman (tevens ook een goede vriend van hem) en daar kan je natuurlijk niet maar zo van verliezen...

En zo kwam het dat wij (net als velen in ons landje) het echte Scrabblespel uit de spelletjeskist haalden. 't Is al oeroud, dat spel, nog een erfenisje van Jan's oma en opa... Op internet zag ik dat ze zo'n bord tegenwoordig old scool noemen, zo oud is ie al : )
Maar hij doet 't nog goed hoor. En terwijl we met het mes op tafel (nou ja bij wijze van spreke dan) helemaal geconcentreerd het mooiste woord aan het verzinnen waren kwam Junior de kamer binnen. Hij sprak de briljante woorden: " Oh, doen jullie real live Scrabble?" 

Het potje ging door. En op het laatst had ik alleen nog maar een C op m'n bordje. Ik kijk op het bord, en laat daar nou een perfect plekje voor zijn.... Ik kon hem zo tussen LA en een H leggen en zo kwam het woord LACH tevoorschijn:
Ik won met glans! Alleen... die LACH was verder aan tafel niet te zien. Zowel Mirte al Jan probeerden het wel, maar helaas, 't was er een als een boer met kiespijn!! En Jan vroeg zich al hardop af waarom ik niet blijer was.... ('t is maar een spelletje, toch???).

Update: Momenteel heeft Jan Mirte ook geïntroduceerd in de wereld van Wordfeud... Oh oh.... ze zei net al dat ze snapte waarom het zo verslavend is....

12 opmerkingen:

 1. Wij hebben het ook ontdekt, staat op de Ipad.
  En ja, voordat je het weet ben je verslaafd ;-)
  Ik heb ook nog ergens het "ouderwetse" bordspel, dat moet binnenkort toch maar eens afgestoft worden haha!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn schoonouders doen het bordspel al jaaaaaaaaaaren met grote regelmaat. Wij zijn ook helemaal aan Wordfeud verslaafd, maar ik heb het aantal tegenstanders nu teruggebracht tot één en speel het alleen met manlief, anders komt er niets van mijn goede voornemen terecht ;)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie in mijn pauzes altijd erg veel collega's het spelen inderdaad. Zelf heb ik geen internet op mijn telefoon dus geen gevaar voor verslaving.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben bang dat ik er sinds enkele weken ook "slachtoffer" van ben geworden. Maar het is zo leuk! Ik speel zelfs met twee mede-bloggenoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij blijven de gewone versie spelen. Dan kan ik mijn leesbril even een rustpauze geven. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wahaha LEUK toch ?!!! :-)
  Ik ga ook eens kijken houd nl wel van scrabble hihi
  FIJNE DAG Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 't Is echt leuk, dat wordfeud. Ik speel ook met 2 medebloggers, waarvan een hier ook een reactie heeft neergezet ;-) Sinds kort spelen we ook weer de ouderwetse versie, en dat heeft ook wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk leuk leuk!!! Het "ouderwetse" is inderdaad ook nog erg leuk! Goed gedaan met je C!!!Haha!
  Dank je wel voor je reactie! Ik heb echt een tijd niet op je blog gekeken en al helemaal niet gereageerd... oeps:( Maar 'k heb nu even stukjes terug gekeken, gelezen. Ik vind je blog wel erg gezellig hoor! Je lichtblauwe pannetje met boerenkool! Je wandeling(en)! Je appeltaart! Enz.enz. 'k Moet je beter volgen.. vind ik. Groetjes, Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij doen zo af en toe het bordspel en dan weer een poosje niet.
  Ik had er trouwens geen flauw idee van dat dit bestond.
  Ik loop dus ook al achter.
  Fijne avond, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Trudy,
  Tot voor een week geleden had ik er nog nooit van gehoord. Toen las ik er iets over op een andere blog, en een dag later komt mijn dochter bij me op bezoek en terwijl ze haar thee drinkt zegt ze, O, even een paar tellen hoor, moet ze ineens een woord plaatsen omdat ze met iemand aan het ´Wordfreuden´ is... En gisteren bij mijn schoonzus, heb ik voor haar het spel op haar Ipad gezet... Dus inmiddels ken ik het, maar ik denk niet dat ik er zelf mee aan de slag ga, ik kom al tijd tekort, met alle bezigheden en het bloggen... Straks heb ik geen tijd meer om naar mijn werk te gaan...
  Ik wens je een heel fijne scrabble-avond,
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...